tisdag 31 januari 2012

Nu gäller det

Imorgon kommer jag att köra igång med min utmaning. Den går ut på att jag förutom vattengympa ska träna ytterligare 1-2 pass/v. Matmässigt så ska jag köra med LCHF (lite kolhydrater och mycket fett). Känner att jag behöver göra något för att gå ner mina sista kilon.

Igår jade jag en ytterst dålig dag. Det berodde på att jag hade jätteont i min mage. Orsaken till detta är att jag nog fått magkatarr. Inget kul, så nu får jag ta mig i kragen och ringa till VC för att boka en läkartid. Behöver ju medicinera för detta, annars så blir det nog inte bättre. Har idag mått bättre, det beror på att min underbara arbetskamrat gav mig medicin och den hjälpte ganska så snabbt. Har haft denna medicin tidigare, så jag vet att den fungerar.

Nej, nu ska jag ta tag i min stickning.

Kram

söndag 29 januari 2012

Så där ja

Då var räkningarna betalda för denna gången. Tvätten tvättad och hängd på tork. Den rena tvätten som låg i tvättkorgen är sorterad och väntar nu på att komma på rätt plats. Kvällsmaten, kebabspett och blomkålsgratäng är uppäten. Nu sitter jag i soffan och slappar. Vi har även haft kaffegäster i eftermiddags. Det var älsklingens föräldrar som kom.

Igårkväll var vi iväg och bowlade med älsklingens arbetskamraten. Det var en mycket trevlig kväll. Att det inte gick så bra för mig på bowlingen gjorde mig inget. Jag bjöd på mina tabbar och missar. Efter bowlingen blev det efterfest, men den var jag inte på. Kännde heltenkelt inte för det uta jag släppte av min älskling för att själva åka hem.

Jag har med andra ord haft en helt underbar helg.

Kram

lördag 28 januari 2012

Ensam

Just nu är det bara jag och djuren som är hemma. Älsklingen min är hos en arbetskamrat. Jag har också varit där tidigare ikväll. Det var innan vi drog iväg för att bowla allesammans. Tråkiga jag kände inte för efterfesten, utan jag körde hem för att istället mysa i soffan. Det var jättetrevligt att bowla. Inget som vi gör alltför ofta. Var nog över ett år sen senast.

Tidigare idag var vi iväg till IKEA i Malmö för att handla födelsedagspresent till älskade Freya. Hon fyllde 2 år förra fredagen, men hon har ännu inte firat sin födelsedag. Vi köpt bord, stolar och pallar till henne. Självklart så ska hon dela det med lillebror. Så här ser möblena ut:


Som vanligt så ville linslusen Freya också vara med på bilden ;) Hunden som också syns på bilden fick hon av oss i julklapp. Det är en hund som sjunger och löser ramsor. Den är väldigt uppskattad av älsklingen. Även jag tycker att den är underbar och pedagogisk.

Nej, nu ska jag sätta mig och mysa i soffan.

Kram

fredag 27 januari 2012

Orolig

Pappa ringde för en stund sen. Hans fru har åkt in på sjukhuset igen, med som andra hjärtinfarkt på 1,5 mån. Även om hon och jag inte kommer överens så är jag orolig. För varje gång som hon blir sjuk så blir pappa så nere.

Hon fick åka direkt till Lund denna gången. Ballongsprängningen som gjorts har gått bra. Nu ska hon få vila och försöka återhämta sig. Troligtvis så får hon stanna kvar i Lund tills på söndag, innan dom vill flytta henne till Ystad.

Kram

torsdag 26 januari 2012

Inte nu igen

Blir så less på detta. Har fått så jävla ont i ryggen igen. Vet inte för vilken gång i ordningen. Har tappat räkningen på detta. Det är just nu mer regel än undantag att jag har ont i ryggen. Tror nog att jag ska vara snäll mot mig själva och ringa till min läkare på reumatologen nästa vecka. Jag vet ju inte om mina ryggproblem har med min reumatism att göra. Fast det gör jävligt ont så kan jag sköta mitt jobb. Just nu så känns det jättebra, men det funkar inte i längden.

Tror nog att jag ska försöka göra några ryggövningar och stretscha innan jag går och lägger mig. Gör detta i förhoppning på att det ska lätta upp smärtan. Ja, ja, jag har bara en jobbedag kvar denna veckan. Men det skulle ju inte vara helt fel att må bra tills på lördag, då vi ska ut och bowla med vänner. Ser fram emot lördagkvällen. Det är inte så ofta som jag och min älskling hittar på något.

Nej, nu ska jag sätta mig och massera min rygg.

Kram

onsdag 25 januari 2012

Trötter

Ikväll är jag hur trött som helst. Denna trötthet kom efter det att jag ätit min lunch. Kan undra om jag lagt sömnpulver i min mat. Ja, vissa dagar är det så.

Tror att jag kommer att gå och lägga mig tidigt, så att jag är pigg tills det är tid att jobba igen imorgon.

Nu ska jag dricka en latte och hoppas på att värmen i kroppen återvänder.

tisdag 24 januari 2012

Konstig känsla

I eftermiddags när jag var på vattengympan så fick jag en konstig känsla i kroppen. Trots att vattnet är 34 grader så började frysa som en gnu. Fick även en blixtrande huvudvärk och värk i hela kroppen, magen började också att kännas konstig. Tur att detta hände i slutet av gympan. Jag hade i princip bara min avslappning kvar.

Trots att jag varit ledig idag så ringde min klocka tidigare än brukligt. Skulle vara iväg för att göra ett cellprov kl 8.40 Inte precis det roligaste, men nu är det avklarat för denna gången.

Tja, vad har jag annars gjort idag? Inte så mycket. Har inte haft någon ork till något. Hade planer på att attackera löparbandet innan vattengympan men så blev det inte. Tur kanske det, med tanke på hur jag mådde under vattengympan. Jag har även sett till att kylen och frysen blivit fyllda. Så nu har vi mat så att vi klarar oss ett tag. Disken har jag också sett till att den blev diskad. Det har också blivit en promenad med hunden.

Nu sitter jag i soffan och slappar samtidigt som jag tittar på TV.

Kram

måndag 23 januari 2012

Funderingar

Då har jag funderat mera på min utmaning för nästa månad. Hur dat ska vara med träningen har jag redan bestämt. Det skrev jag om i mitt förra inlägg. Då hade jag inte bestämt mig för hur jag skulle göra med maten, men det har jag nu. Jag kommer att köra med LCHF (lite kolhydrater, mycket fett). Har ätit enligt denna metoden tidigare och då gick jag ner 8 kg på 2 månader. Mådde mycket bra under dessa månaderna, så det är värt att förska med LCHF igen.

Jag hade då inga som helst problem med att utesluta bröd, pasta och potatis. Istället blev det massor med grönsaker till maten och det var hur gott som helst. Sen var det ju inte helt fel med att få ha en massa goda såser till lunchen och middagen.

Nu gör jag inte detta för att gå ner en massa kilon. Visst så skulle det vara bra om jag gick ner de 3 kilona som jag gick upp i nov och dec förra året. Mitt mål är att jag ska må bra och på sikt kunna minska på vissa mediciner. För i det långa loppet så är det ju inget bra att behöva äta en massa starka tabletter dagligen. Förra gången jag körde med LCHF, så kunde jag minska drastiskt på de starka tabletterna. Så det är med detta i minnet som jag gör detta.

Imorgon är jag ledig och det firar jag med ett tidigt besök hos gynokologen. Det är tid att få tagit ett nytt cellprov. Var ju några år sen senast. Efter det kommer jag att göra en storhandling, för imorgon så trillar lönen in på mitt konto. På eftermiddagen så ska jag till Simrishman för ett vattengympapass. Har planer på att attackera löparbandet innan. Men det är helt och hållet på hur motivationen känns då.

Nej, nu ska jag mysa under filten en stund och samtidigt sticka lite.

Kram

söndag 22 januari 2012

Söndag

Då var det söndag igen. Tiden den bara springer iväg och här är en som inte riktigt hänger med. Är det ett tecken på att jag håller på att bli gammal?!?! ;) Denna veckan har det inte hänt så mycket. Det har jobbats, fixat här hemma och varit hos sjukgymnasten.

Jag har funderat lite mera på min utmaning för nästa månad. Tror att jag kommer att göra såhär: göra stretsch övningar för ryggen 3-4 ggr/v, motionera minst 1-2 ggr/v, då är inte vattengympan med räknad. Hur jag ska göra med maten, vet jag inte ännu. Får fundera på det någon dag till.

Idag satsade 60 kr på Jack Vegasmaskinen på jobbet och jag slutade spela när jag hade en pott på 268 kr. Så jag vann alltså 208 kr. Inte illa så här i slutet av löningen. Pengarna kommer väl till pass.

Nej, nu ska jag titta lite på TV.

Kram

lördag 21 januari 2012

Kväller

Kvällen spenderas i soffan med TV-tittning och stickning. Ska nog inte sitta uppe alltför länge, jobbedag imorgon.

fredag 20 januari 2012

Kväller

Detta är min kvälls sysselsättning. Det ska bli en dopklänning när det blir klart.

Kalas

Ikväll har vi varit ut till älskade Freya för att gartulera henne på 2 års dagen. Fattar inte vart dessa två åren har tagit vägen. Känns som det var förra veckan som vi fick se det lilla knytet för första gången. Första gången vi sågs var jag en tjockis =( Skönt att hon inte har något minne av det ;) Jag/vi smälte totalt när vi fick se henne första gången. Vi blev även väldigt rörda när vi blev frågade om vi ville bli hennes gudföräldrar. Denna frågan behövde vi ingen betänketid för att ge något svar på. Denna goa tjej vet hur hon ska få morbror och moster att smälta och kapilutera. Så ikväll åkte vi hem till henne för att säga GRATTIS!!! Födelsedagen kommer att firas vid ett senare tillfälle.

Vad har jag då annars gjort idag?? Vaknade med en huvudvärk som inte var av denna värld. Den har sen kommit och gått under hela dagen. I förmiddags hade jag en date med sotaren ;) Eller rättresagt han hade en date med våran pelletspanna. Efter lunch tog jag min ryggsäck och begav mig mot byn. Hade lite ärenden att uträtta, samt att det var så underbart väder att vara ute och promenera. Hemma igen ställde jag bara in varoran för att ta ut hunden på en runda. Så jag fick nog ihop en timmes promenad. Under tiden som jag var ute arbetade tvättmaskinen. Har fått tvättat 3 maskiner idag och nu är tvättberget undan för denna gången. Ja, ni vet ju vad jag gjort ikväll.

Nu ska jag snart sätta mig tillrätta för att massera ryggen, så att den är fit for fight för en jobbehelg. Blir nog att jag tar tag i stickningen också.

Kram

Slapp

Idag blir det mycket slapp. Har en sån jävla huvudvärk att jag inte vill anstränga mig.

Helt sysslolös är jag inte. Har precis startat en maskin med tvätt. Jag kanske tar tag i min stickning. Men innan det ska jag dricka mitt kaffe innan det blir kallt.

torsdag 19 januari 2012

Härligt trött

Ikväll är jag sådär härligt trött, fast jag inte gjort något ansträngande. Denna härliga trötthet beror på att jag  varit på vattengympa och akupunktur. Jag blir sååå trött och avslappnad i kroppen efter vattengympan och akupunktur.

Jag frågade min sjukgymnast efter akupunkturen om det var några övningar som jag ska göra, för att undvika att få ont i ryggen. Det jag ska göra är att stretscha, då det är mina muskler som drar ihop sig, därav ryggsmärtan. Så nu ska jag försöka stretscha 3-4 ggr/v.  Ska även använda min massagekudde varje kväll, när jag sitter i soffan. Det ska nog inte vara några problem att använda den, för den är hur goer som helst ;)

Igårkväll fick jag tag i en stickning som jag haft liggande i många år. Det är en dopklänning som jag tagit upp produktionen på igen. Vet absolut inte vem som ska använda den, tyckte bara att den såg så fin ut på bliden att jag var tvungen att sticka den.

Appropå min utmaning, så jag har inte tänkt så mycket mer på den. Men jag har en som gärna vill vara med. EVA visst så ska vi försöka sparka igång varandra. Du får gärna komma med förslag på vad som ska vara med i utmaningen. Jag vet att jag ska ha med min stretschning. Den är bra för alla, så att man slipper onödiga skador. Jag får rota fram mina träningstidningar för att få inspiration till olika utmaningar. Lovar att återkomma med mer info.

Nej, nu ska jag se klart på handbollen.

Kram

onsdag 18 januari 2012

Utmaning?!?!

Jag funderar på att ha en utmaning nästa månad. Vet inte riktigt ännu hur den ska vara utformad. Jag får ta mig en riktig funderare på hur den sak vara. Men jag vet att mat och täning ska vara med på ett eller annat sätt.

Dagen på jobbet har gått fort. Har haft mycket matgäster och det gillas. Sen har det inte varit helt fel att jag har haft trevligt sällskap under hela dagen.

Nu sitter jag i soffan och slötittar på TV. Lilla Tova kom precis upp till mig och hon är kelsjuk. Så jag lägger ner skrivandet, för att gosa med henne istället.

Kram

tisdag 17 januari 2012

Massage

Har precis låtit min massagekudde massera min ömma rygg. Det var verkligen gött med både massage och värme. Får hoppas att det gör nytta, för idag har ryggen varit hur kass som helst. Har haft svårt att röra mig, men jag har kämpat på på jobbet. Detta är inget som jag vill stanna hemma för. Jag är ju inte sjuk, bara en aning justerad ;)

Ja, ja har bara en jobbedag kvar för denna gången. Sen blir det två dagars ledigt. På torsdag kommer det att bli vattengympa och akupunktur. Jag hoppas på att detta kommer att hjälpa mig att bli bättre i ryggen.

Nej, nu har jag inte tid att skriva mera. Ska se på handbollsmatchen som precis började.

Kram

måndag 16 januari 2012

Inte idag heller

Ingen träning så långt ögat når idag heller. Nu är det ryggen som sätter stopp för det. Det gör mer eller mindre ont så fort jag rör mig. Men det har inte hindrat mig från att jobba. Jag tycker att jag inte vill stanna hemma för ryggont. Sen så mår ryggen alltid bättre av att får vara igång, istället för att jag blir mer eller mindre stilla hemma. Lite smärta få jag stå ut med, så är det.

När jag kom hem får jobbet så hade min älskling gjort en underbart god fläskpannkaka. Skulle kunna äta mycket mer än vad jag gjorde. Skulle jag gjort det tror jag att min mage skulle protisterat med en underbart härlig DUMPNING ;) Bättre att ta det säkra före det osäkra. Det viktigaste är att jag blev lagom mätt på den biten jag åt.

Snart ska jag ner i källaren för att hänga upp tvätten som är i maskinen. Lika bra att ta tag i det direkt när jag kom hem från jobbet.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på dokumentären på kanal 5.

Kram

Jobb

Så här ser jag ut på jobbet idag.

söndag 15 januari 2012

Neeeeeeej.....................

Känner att det börjar göra on i min rygg. Det var ett tag sen jag hade ryggproblem senaste. Nu tror jag att kvällens problem beror på att jag burit på lille Hugo i dag. Jag bar även lite på hans storasyster Freya. Så det är nog inte så konstigt att jag har känningar i ryggen.

Dagen har annars varit härligt lugn. Jag hade problem med att somna inatt. Efter att ha viridit och vänt på mig i 1,5 timme, så gick jag upp och tittade på TV. Tog mig åter till sängen strax efter kl 3 och har sen sovit gott. Men efter jag ätit frukost gock jag och la mig igen och sov ytterligare 2 timmar. Tydligen så behövde jag denna sömnen.

Efter lunch åkte vi till älsklingens föräldrar. Vi skulle visa fotona som vi fått från släktträffen, som vi var på i början av september. Det var någon månad innan svärmor blev sjuk. Vi hjälpte även till att få igång deras mobiltelefon. På denna fronten så är svärfar helt borta ;) Ja, ja nu har vi gjort vad vi kunnat. Väl hemma igen började det kurra i min mage, så det blev nåra kex med ost på. Jag lyckades även med att ta ytterligare en liten tupplur. Det måste vara så att min kropp nog har behövt all denna vila idag.

Vid 15,30 var vi ute hos min svägerska för att passa barnen och hunden. Detta skrev jag om i föregående inlägg, så det blir inget mer om det här,

Nu sitter jag och tittar på Handbolls EM, Sverige mot Makedonien. En väldigt jämn match. Så det kan gå åt vilket håll som helst.

Kram

Barn- och hundvakt

Dessa gullgrisarna har vi passat idag. Det var hur kul som helst att få rå om dem. Detta kan jag göra ofta.

lördag 14 januari 2012

hmmmmmmmmmm

Känner mig fortfarande konstig i magen. Det är mina tarmar som fortfarande inte vill som jag vill. Hoppas att det går över tills imorgon eftermiddag, för då ska vi vara barn- och hundvakt. Det är iofs bättre idag än igår, men jag känner ännu hur tarmarna inte vill fungera som jag vill.

Vad har jag/vi då gjort idag?? I förmiddags var vi iväg till affären för att kylen behövedes fyllas på. Medans min älskling körde hem och packade in maten, gick jag till apoteket för att hämta ut medicin. Lagom tills jag var klar kom älsklingen och hämtade mig. Vi for vidare till djuraffären för att handla mygglarver åt fiskarna. Hemma igen blev det lite lunch och efter det tog vi en underbart hälig vila. Vi kännde båda av att huvudvärken var på antågande.

Jag hann knappt att komma upp efter vilan innan mina svärföräldrar dök upp. Det var ett oannonserat besök, men ack så trevligt. Dom stannade inte så länge då dom hade varit iväg och gjort ärenden. När dom åkt hem ringde vi till min svägerska för att hör om vi kunde komma ut en liten stund. Vi ville träffa deras ny hund en stund. Alltid bra att ha få träffats innan vi ska vara hundvakt åt honom och barnen imorgon.

Hemma igen började jag strippa av julgranen, medans älsklingen tog tag i disken och kvällsmaten. När jag var klar med granen tog jag tag i tvätten. Har nu tvättat två maskiner och har en tredje på G. Skönt att slippa det imorgon, då vi har annat på schemat.

Nej, nu ska jag fortsätta att se på Gladiatorerna.

Kram

Mys

Ikväll har jag på mig mina nya mysiga inneskor/strumpor. Dessa låg i mitt paket som jag fick från Oriflame i torsdags. Strumporna är hur varma och sköna som helst. Dom har en halkfri sula, vilket är toppen. När man som jag gå mycket på hala golv utan mattor på.

fredag 13 januari 2012

Jaha

Så vart det tid igen. Blir så j*vla irriterar på detta. Det är inget kul när tarmana strejkar och man får jädrans ont i magen och MÅSTE rusa på dass. Så var det för mig den sista timmen på jobbet. Tyvärr så vet jag inte vad det är som utlöser mina magproblem. För detta kan hända när jag ätit en sallad eller något så fett som pizza. Detta är en sjukdom som jag får leva med resten av mitt liv. Har redan left med den i 22 år, så jag börjar bli van ;)

Idag på jobbet så fick jag ett ryck. Jag storstädade stekhällen. Den har en förmåga till att bli väldigt smutsig, fast jag torkar av den varje gång jag lagat mat. Men jag tror att dom flesta som har stekhällar upplever samma problem. Nu är den skinande ren och det ska bli kul att se hur länge som det vara.

Nu ska jag njuta av en lång ledig helg. Tror att jag kommer att slänga ut julgranen. Den har börjat barr.
Tror att jag ska luta mig tillbaks i soffan och bara slappa.

Kram

Fika

Vad gott det är med semla till kaffet. Äter dock inte en hel.

torsdag 12 januari 2012

......................

Snacka om att jag varit trött idag. Skulle kunna stå upp och somna på jobbet. Tror att det beror på att jag har en förkylning på G. Förutom tröttheten så fryser jag, har ont i kroppen och huvudet. Ja, jag får väl se vad det blir av detta.

Hade planerat in att jag skulle träna imorse, men så blev det inte. Kanske tur det med tanke på hur jag mår. Eller är det ännu en ursäkt för att inte träna? Ja, det återstår att se. För träna det kommer jag att göra, men vilken dag vet jag inte. Nu får jag först se till att bli frisk. För träna ska jag inte göra när jag inte mår bra. Vet att det kan göra att jag blir sjukare än nödvändigt. Så kul är det inte att vara sjuk.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta under min värmefilt.

Kram

onsdag 11 januari 2012

Dag 1 av 3

Då har jag averkat första jobbedagen av tre. Dagen har gått snabbt, jag har haft att göra hela jobbpasset. Nu har jag förberett för lunchen imorgon. Skönt att ha det gjort, för då blir det inte så stressigt imorgon. Jag gillar att ha skaer och ting förberedda, så att man slipper stressa. Sen gör det att man har att göra, gillar inte att sitta sysslolös några längre stunder.
Innan jag avslutar  jobbsnacket så vill jag säga att jag har världens bästa jobb och chef. Trivs med mitt jobb och jag älskar kundkontaten som jag har.

Imorse hade jag ställt klockan till att ringa kl 8. För jag hade tänkt ta en power work innan jobbet. Men trötta jag vaknade strax inna 8 och ändrade larmet till 9. Vet att det är vattengympan och akupunkturen som gör mig trött. Jag får göra ett nytt försök imorgon. Men det är ingen kattastrof om jag inte tar någon promenad innan jobbet. Jag är ledig till helgen och då ska jag förhoppningsvis få tild till lite motion.

I eftermiddags var jag extremt sugen på något, men visste inte vad. Gick till kakhyllan på jobbet, men fann inget som jag ville ha. Det blev i stället ett bars från Modifast och en banan samt en mugg med kaffe.


Detta är ett underbart gott allternativ till godis när suget slår till. Visst det är inte så billigt 72 kr för
8 st. Men för mig är dom värda varenda krona. För tillfället så går dom att köpa för 59 kr på modifasts hemsida. Där finns även andra produkter att beställa.

Nej, nu ska jag titta på  Biggerst looser Sverige.

Kram

Mys pys

Så här mysigt hade Tova det under mim värmefilt igår kväll.

tisdag 10 januari 2012

Häääärlig

Så härligt underbart det var att få komma ner i det varma vattnet på vattengympan. Det var några veckor sen senast, så det var verkligen efterlägntat. Det blev ett pass på 30 min, med lite avslappning på slutet. Efter vattengympan var jag och fick akupunktur också det härligt. Känner att det gör susen på min onda rygg och mina spända muskler vid axlarna och nacken. Har inte lika ont på dessa ställena och det är skönt.

I förmiddags var jag iväg till tandis för att fixa till en lagning som börjat lossna. Snacka om att det kändes som att tandis skulle rycka tanden ur flabben på mig. Jag var även nära att få ena borret ner i halsen, då den lossnade under andvändningen. En ganska så otrevlig händelse. Nu hade jag tur som reagerade snabbt. På något sätt så lyckades jag att stoppa den med tungan.

Snart ska jag gå ner i källaren för att hänga upp tvätt. Behövde tvätta min jobbetröja så att den är ren till nästa jobbepass, som är i morgon.

Jag har även plockat undan julsakerna som stått här och där. Nu står hela samlingen på matrumsbordet och väntar på att bli nerpackade i lådorna. Men det får vara tills helgen då jag är ledig. Då kommer även adventsstakarna och julgranen att plockas bort. Nu är det slut med julen för denna gången.

Annars så har jag väl inte gjort så mycket mera under dagen. Unnade mig en lång och härlig sovmorgon, då jag sovit illa de senaste nätterna. Det var skönt att vakna utvilad och redo för dagen.

Kram

måndag 9 januari 2012

FYYYYYY

Fy fan för min natt. La mig omkring midnatt och sov ca en timme. Sen vaknade jag med världens illamående. Efter det att jag gjorde min GBP (magsäcksförminskning) så kan jag inte spy. Jag stod nog runt 20 min över handfatet och ulkade. I detta läget så skulle det vara underbart skönt att få spy, då hade illamåendet släppt en aning fortatre. Kan säga att mina magmuskler fick sig en regäl omgång ;) Efter 20 min med ulkande tog jag mig till sängen igen och lyckades somna. Sov sen gott tills min klocka ringde imorse.

Dagen på jobbet har gått fort och det är skönt och även ett bevis på att jag har haft att göra hela dagen. Nu är mitt helgpass över. Imorgon är jag LEDIG. Har en del inplanerat för denna dagen. Ska bl a till tandläkaren för att laga ett gammalt hål, som redan lagats ett par gånger. Det blir även vattengympa och akupunktur och det ska bli underbart. Har inte varit på vattengympa sen den 21 dec, så det börjar kännas i lederna.

Nej, nu ska jag titta på TV och eventuellt ta tag i min virkning.

Kram

söndag 8 januari 2012

Klar

Nu är sista gruppinlämningen gjord. Det känns så gött att se slutet på kursen. Jag har haft tur att komma in i en helt underbar grupp. Tjejerna som jag jobbat med har varit hur goa som helst. Kommer faktist att sakna dem.

Har även ikväll skrivit en hemtenta, som jag redan nu vet gick åt fanders. Den var hur svår som helts, samt att jag inte fattade alla uppgifterna. Jag gjorde mitt bästa och mer kan jag inte göra.

Såg även idag att vi i gruppen fick full pott på våran förra inlämning. Bra jobbat tjejer. Nu hoppas vi på att resultatet blir detsamma på denna inlämingen.

Denna helgen har det blivit lite syndande. Jag har ätit lite godis och druckit två glas med julmust. Nu kommer det att dröja ett tag tills jag syndar nästa gång. Tror inte att det blir innan min födelsedag i slutet av februari.

Träningen har jag inte kommit igång med ännu. Det beror på att det varit så mycket med den sista inlämningsuppgiften. Ska försöka ta tag i träningen nästa vecka. Vet att det kommer att bli vattengympa på tisdag. Men det skulle vara bra om jag tränade något annat också under veckan. Får klura på vad jag ska träna mer.

Nej, nu ska jag dra mig mot sängen.

Kram

fredag 6 januari 2012

Morötter

Sitter just nu och  mumsar på morötter och dipp. Detta är smaskens och mycket bättre än chips och godis. Min älskling sitter just nu och äter chips, men det är inget som jag blir sugen på. En härlig känsla, då jag är ett chips freak.

Idag var vi till mina svärföräldrar för att äta lunch. Dom hade gjort en smaskit god smörgåstårta. Åt nog 1/2 portion, då jag vet att min mage inte klarar av mer. Blir dålig om jag skulle äta för mycket. Det är det feta i fyllningen och det vita brödet som jag reagerar på. Efter maten bjöds det på ostbricka och det var också smaskens. Till kaffet serverades det kakor. Åt inte så mycket av det då jag redan var ganska så mätt. Dumt att äta för mycket och sen bli dålig.

Igår kväll satt jag och två till från min grupp på skolan och jobbade med en webuppg. Snacka om att det var svårt. Att lösa en uppg med fem frågor på tog nästan 7 timmar. Vi var helt ute och turnerade, innan vi kom på hur vi skulle göra. Fattar inte att dom gör det så svårt. Då är det en A kurs som vi läser. Ja, ja, nu har jag/vi "bara" fem uppgifter till att lösa. Den ena svårare än den andra. Men först så ska jag lägga mitt krut på hemtentan på söndag. Sen får jag se om jag gör dom andra webuppgifterna.

Nej, nu ska jag snart ha en date med gruppen. Vi ska sammanställa vårt grupparbete som ska vara inne tills på söndag.

Kram

onsdag 4 januari 2012

Onsdag

Oj, oj vad dagarna rusar iväg. Känner att jag inte hinner med. Har för mycket på agendan helt enkelt. Just nu så är det väldigt mycket med studierna. Har ett grupparbete som ska vara inne till på söndag, samt en hemtenta som ska skrivas på söndag eller måndag. Ja, ja jag får glädja mig med att det blir bättre sen. Det är jag själva som valt att plugga, så det är helt och hållet mitt eget fel att tiden inte räcker till.

Just nu så är jag riktigt stolt över mig själva. Har inte ätit något godis eller druckit någon läsk sen nyårsafton. Har inte haft något sug över huvudtaget. Jag hoppas att suget håller sig borta. Jag har iofs inte gett något löfte till någon att jag ska sluta med godis eller läsk. Vill göra detta för min egen skull och för att jag inte är nöjd med mig själva. Vill bli av med de 3 kilona som jag gick upp under november och december.

Träningen har jag inte kommit igång med ännu. Dels för att jag är förkyld och dels för att jag lyckats med att dra på mig nackspärr. Känner att båda är på G att bli bättre, men jag vill inte ta någon risk med att få någon följdskjukdom efter förkylningen. Vet så väl med mig att jag lätt får lunginflammation när jag blir förkyld. Så jag är glad att jag inte fått det denna gången =)

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga en stund. Sen blir det sängen.

Kram

måndag 2 januari 2012

Nya tag!!!

Nytt år och nya tag. Vad innebär då detta för mig?? Jag ska försöka i möjligaste mån att klara mig utan godis, så även läsk. Jag ska även försöka att få in minst två träningspass per vecka. Läsk vet jag att jag inte kommer att ha några som helst problem att ara utan. Svårare kommer det att vara med godiset. Kommer att byra ut det mot grönsaker och nötter. Idag har det inte varit några probelm att avstå godis. Motionen tror jag också att jag kommer att få svårt med. Tillhör den kategorin som gillar att slappa, men jag ska göra ett tappert försök att få in motion i min vardag.

Jag kommer att ta en dag i taget och inte ställa rent för stora krav på mig själva. Skulle kraven på mig bli för stora så vet jag att jag kommer att misslyckas. Denna omställningen ska jag försöka få så rolig som möjligt, tror att jag kommer att lyckas bättre då. Jag vet att jag snabbt kan tappa motivationen om det blir tråkigt. Nu gör jag inte detta för att det är ett nyårslöfte, jag gör detta för att jag VILL KÄNNA MIG NÖJD MED MIG SJÄLVA. Målet är att jag ska må bra och vara nöjd med det jag åstadkommit.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på CSI.

Kram