torsdag 31 maj 2012

Inte nu igen

Det är 1,5 vecka sedan sen jag fick kortison i mina axlar. Den ena axlen är bra igen, men den andra har jag fått jävligt ont i igen =( Och inte kan jag få tag på min reumatolog imorgon, då dom inte har någon telefontid om fredagarna. Får snällt vänta tills måndag. Det är så trisat att jag ska behöva få en spruta till, men vad göra när man fått en ny inflammation.

Det har varit ytterligare en dag på jobbet som försvunnit i ett nafs. Har inte haft så mycket kunder, men det har varit många varor att packa upp och prismärka. Förhoppningsvis så kommer jag att ha mera att göra i gatuköket imorgon. Trots att det inte varit mycket att göra så har jag inte suttit ner så mycket. Detta har resulterat i att jag fått ihop ca 15400 steg idag. Det kan med andra ord bli många flera när jag har mycket att göra.

Nu ska älsklingen och jag titta på TV.

Kram

onsdag 30 maj 2012

Rusat iväg

Idag har timmarna på jobbet rusat iväg. Även stegen har rusat iväg. Har tyvärr inte haft någon stegräknare på mig idag. Ska försöka komma ihåg den imorgon. För som dagen varit idag, så har jag inte haft mycket tid till att sitta ner. Mina ben har pinnat på i ett. Förutom att jag pinnat på så har jag stekt hamburgare på löpande band. Tror nog att jag stekt omkrin 150 burgare. Det märks att badsäsongen drar igång på lördag. Det förvånar mig inte om jag drömmer mardrömmar inatt om hamburgarna ;)

Ikväll har jag hjälpt min älskling med att flytta ut se sista av fiskarna som skulle ut. Det var lite jagande i akvariet innan vi fick tag på dom som skulle ut. Nu är dom i dammen tillsammans med dom som vi tog ut i helgen.

Nej, nu ska jag varva ner lite innan det blir sängen för mig.

Kram

Inte så lätt

Just nu är det inte så lärt att läsa tidningen. Tova tycker att den ska man ligga på så att matte ser en. Min mysiga kise.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för jobbet.

tisdag 29 maj 2012

Sitter fast

Just nu så sitter jag fast på sjukhuset i Simrishamn. Det är inte så allvarligt som det låter. Jag är här för att få min första droppbehandling med Ferinject. Detta görs för att mitt järnvärde ska bli bättre.

Om jag inte har fel för mig så ska denna första behandlingen fylla på mina näst intill tomma järndepåer. Nästa behandling ska höja mitt järnvärde. Den behandlingen får jag på torsdag nästa vecka.

söndag 27 maj 2012

Jag gjorde det

När jag kom till jobbet halv 11 i förmiddags, så trodde jag att dagen skulle bli hur jobbig som helst och att dagen aldrig skulle ta slut. Men till min förvåning så försvan timmarna hur fort som helst. Fråga mig inte hur, men på något sätt så var klockan plötsligt 19 och jag fick köra hem.

Det var hur skönt som helst att ta sig genom dagen, fast jag inte trodde att jag skulle göra det. Jag har alltså haft att göra hela dagen. Vi har börjat förbereda inför öppnandet at badkiosken som sker på lördag. I år ska jag inte jobba på badet, jag stannar kvar i gatuköket. Jag har börjat att plocka ihop varor som ska ner till badet, samt börja steka hamburagre. Enligt miljö och hälsa så får det inte tillberedas någon rå mat i köket på badet, förutom mackor. Så jag har stekt närmre 60 hamburgare. Tror att jag kommer att drömma mardrömmar om hamburgarna inatt ;)

Nu sitter jag i soffan och är tötter. Funderar på om det ska bli tidig sängång eller inte. Detta blir kvällens stora fråga.

Kram

lördag 26 maj 2012

Tillbaks

Då är jag tillbaks till jobbet efter nästan 1 veckas ledighet. Avbröt ledigheten med att jobba i måndags, men det var inplanerat så. På det viset så sparade jag en semesterdag, som jag ska anvanda i sommar istället. Det märktes i benen och fötterna att jag inte jobbat på ett tag. Kommer väl att ta ett par dagar innan man är van igen.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här mer. Ska ägna mig åt Melodifestivalen istället.

Kram

fredag 25 maj 2012

Vilken dag

Denna underbara dagen har jag njutit av solen och det syns. Inte så att jag har brännt mig, men jag är röd. Jag tillhör den skaran som aldrig blir brun hur mycket jag än är i solen. Inte alltid så kul att extraknäcka som en tomat, men det får jag bjuda på.

Medans jag njutit av solen så har Roy njutit av skuggan vid häcken. Det enda som stört honom är tratten och det kan jag förstå. För det är nog inte så kul att ha en tratt runt huvudet i denna värmen. Men det är inget som vi kan göra något åt.

Fast jag slappat så har jag fått tvättat två maskiner och haft tvätten hängande ute. Så nu doftar kläderna underbart.

Ikväll så har nog grannarna trott att vi misshandlat Roy. Som han ylade bara för att vi rörde vid hans tass. Bandaget skulle bytas idag och det var verkligen inte populärt. Efter en liten stund så förstod han att vi inte ville göra honom illa, men han satt på helspänn hela tiden. Nästa gång bandaget ska bytas är på månadag och det får vetrinären göra, då vi ska på återbesök då.

Nej, nu tror jag att jag ska gå och lägga mig. Imorgon är det jobbedag igen efter 4 dagars ledighet.

Kram

Lunch

Idag blir det lättlagad lunch. Jag har köpt en köttbullsmacka, som jag ska ha en god mugg kaffe till. Äter troligtvis inte upp hela mackan, men då blir det lite över till nattamat.

torsdag 24 maj 2012

Pimpat

Både Roy och jag har pimpat lite idag. Roy tyckte inte att strumpan som skyddar bandaget såg bra ut. Efter det att han satt tänderna i strumpan och gjort ett stort hål så var han nöjd.

Själva så har jag pimpat till min mobil med ett nytt svartglittrande skal. Tycker att skalet är mycket snyggt och att det passar bra till min vita IPhone.

onsdag 23 maj 2012

Snart

Om ca 2 timmar så är min älskling hemma igen. Det ska bli så skönt att få sällskap. Visst så har jag sällskap nu också, men inget som svara mig när jag pratar med dom. Men dom finns här och det är det viktigaste för mig.

Idag har jag varit barnvakt åt älskade Freya. Hon fick följa med Roy och mig till vetrinären. Inte detta som jag planerat för dagen, men inget jag kunde ändra på. Trots att vetrinärbsöket tog längre tid än vad jag räknat med, så höll lillan upp humöret hela tiden. Under de 3 timmarna som vi var hos vetrinären var hon hur glad som helst. Visst så mutade jag henne med lite godis och dricka. Vsd gör man inte för att hon skulle vara glad??

Roy har idag fått gå igenom en mindre operation. Han värk i tassen var en spräckt klokapsel. Så nu är den borttagen, men det tar ett par veckor innan han får vara utan något förband. Jag förstår att han har ont, för jag vet hur ont det kan göra när man skadar en tånagel och måste få naglen borttagen.


Så här fint bandage fick han av sköterskan. Tror nog inte att han bryr sig ett dugg om bandaget. Han skulle ge allt för att vara utan det och kunna skutta omkring som han brukar. Ja, ja det tar väl ett par dagar innan smärtan försvinner och han kan gå normalt. Som jag skrev inna så tar det ett par veckor innan han får vara utan något bandage.

Så fort som såret läkt ihop och inte västkar sig något mera, slipper han det stora klumpiga bandaget. Då räcker det med att ha en strumpa om tassen, så att han inte slickar på såret. Vetrinären rekommenderade även att han ska ha en "sko" på sig när vi är ute, allt för att slippa slita och få smuts på bandaget. Tyvärr så passar inte "skon" ännu, då bandaget är för klumpigt. Så jag har letat upp en gammal strumpa som jag trätt över bandaget.

Visst så har hulliganen hunnit bita lite hål på strumpam, då han inte har sin tratt på sig just nu. Men det kommer han att få ha på sig inatt. Då har vi ju ingen koll på honom.

I eftermiddag/kväll så har jag röjt undan lite i köket, diskat, vattnat blommorna och städat ena toaletten. Så jag får hoppas på att älsklingen inte tycker att jag varit allt för slö nu när han varit iväg ;)

Nej, nu ska jag luta mig tillbaks i soffan och ta tag i min virkning.

Kram

Stackare

Stackars Roy. Han hade spräckt sin ena klokapsel. Så det blev en liten operation för att få bort den. Jag vet själva hur ont det gör när man själva skadar en tånagel.

Som plåster på såret så fick han ett väldigt fin bandage med ett rött hjärta på.

Även om det tog lång tid hos veterinären, så var Freya på ett underbart humör. Jag mutade henne iofs med lite godis. Tyckte att det räckte med att Roy var lite trilskig.

tisdag 22 maj 2012

Stackare

Just nu så tycker jag så otroligt synd om min hund. Han vill knappt stödja på sin högra framtass. Jag får inte röra vid den för då ylar han i högan skyn. Jag har fått en tid till vetrinären i morgonförmiddag. Vill ju inte att han ska ha ont i onödan. Det blir inga långa promenader för honom, för det klarar han inte av. Jag märker på honom att han inte gillar det korta rundorna. Jag hoppas på att vetrinären finner vad som är problemet.

I dag har jag kännt mig så otroligt ensam. Har ingen att prata med, förutom djuren. Min älskling är i Västerår på utbildning. Han ringde för en stund sen för att berätta om vilken utsikt han har från hotellrummet. Han såg hur segelbåtarna kom förbi på Mälaren. Där blev jag en aning avis på honom.

Förutom vetrinären imorgon så ska jag vara barnvakt åt busungen Freya. Hon får följa med Roy och mig till vetrinären, men jag vet att det inte kommer att bli några som helst problem.

Nej, nu ska jag se till att djuren får kvällsmat. Sen ska soptunnorna också ut så att dom blir tömda imorgon.

Kram

Trött och grinig

Kvällen och natten har varit pest och pina. Älsklingen min var irriterad och det gick som vanligt ut över mig. Inte blev det bättre av att Roy låg och skickade på sin tass.

Klockan 1 ringde älsklingens klocka och då hade jag inte somnat, trots 1,4 timmes försök. Nu var jag så irriterad på Roys slickande så jag gick och hämtade tratten. Resten av natten har jag hört på en flåsande hund som gjort allt för att bli av med tratten.

När min klocka ringde kl 8 hade jag inte fått många timmars sömn. Älsklingen ringde strax efter 8 för att kolla att jag var uppe. Då hade dom inte många mil kvar innan dom var framme i Västerås.

Har fått ringa och beställa en tid till veterinären då Roy ogärna vill stödja på sin tass. Fick en tid tills imorgon förmiddag. Min stackars grabb. Han ylar i högan skyn om jag försöker röra hans tass.

Har för en stund sen varit och besiktigat bilen. Inte helt oväntat så gick den inte igenom. Så nu har älsklingen lite art fixa med.

Nu sitter jag på sjukhuset och väntar på min läkartid till reumatologen. Ska få kortisonsprutor i båda mina axlar. Ska bli skönt att bli av med smärtan i dom.

Kram

måndag 21 maj 2012

Ensamt

Kommer att vara ensam hemma i två dagar. Min älskling åker hemifrån vid 2 tiden inatt. Han ska på utbildning i Västerås tillsammans med sin chef.

Imorgon förmiddag ska jag besiktiga vår ena bil. Efter det ska jag till reumatologen för att få kortisonsprutor i mina axlar. Förhoppningsvis får jag svar på mina blodprover som jag lämnade förra veckan. Vill ju veta hur mitt järnvärde ligger och om jag behöver sprutor för det. Efter lunch blir det vattengympa för hela slanten. Sen blir det hem för att mysa med mina fyrbenta älsklingar. Får ju massor med tid till det nu.

Idag har jag haft konstig ont i min urinblåsa. Det känns som den är på brisningsgränsen fast jag inte är kissnödig. Får hoppas på att det går över snabbt och att det inte är någon urinvägsinfektion. Tycker att det inte bör vara det, då jag dricker väldigt mycket vatten under dagarna. Tror att jag dricker omkring 3 liter vätska (ej kaffe medräknat) per dag.

Nu ska jag sätta mig och virka en stund innan jag tar ut Roy för sin kvällspromenad.

Kram

Blääää

Ja, det säger Tova in sina astmamediciner. Hon gör allt för att slippa dom.

Jag hörde tidigare imorse att hon hade ett ganska så kraftigt astmaanfall. Så det är viktigt att hon får sin medicin.

söndag 20 maj 2012

Utedag

Vilken underbar dag det varit. Vi har jobbat i trädgården under eftermiddagen. Det har varit arbete med dammen. Nu börjar vi ana hur det kommer att se ut när dammen blir klar. Mina fötter fick bada även idag, men denna gången vart det mycket skönare.




Medans vi jobbade på så passade jag på att njuta av solen också. Jag hade fått på mig min bikinitopp och jenas shorts. Min vita kropp bländade nog sambon, men han sa inget ;) Trots att jag gick så lättklädd under ett par timmar så har jag inte bränt mig. Vilket jag tycker är skönt. Jag bränner mig annars väldigt lätt.

Under tiden som vi jobbade på så jobbade tvättmaskinen på sitt håll. Insåg att älsklingen behöver rena kläder tills han åker iväg tidigt på tisdags morgon. Då ska han och chefen åka till Västerås på utblidning.

Den underbara utedagen avslutades med korvgrillning.

Så med andra ord så har jag/vi haft en härlig utedag med jobb och sol. Vi unnade oss även en fika ute vid dammen.

Kram

lördag 19 maj 2012

Underbart trött

Sitter helt utslagen i soffan efter en underbar eftermiddag. Havluften har gjort mig så härligt trött. Min älskling och jag har i eftermiddag varit och besökt älsklingens lillasyster med familj. Dom har ställt upp sin husvagn på Tobisviks camping i Simrishamn.

På vägen till Simrishamn köpte vi med oss fikabröd, eftersom vi bjudit dit oss själva. Efter en god fika gick vi med ungarna till lekplatens. Lilla Freya behövde få busa av sig så även jag ;) Freya ville hoppa på hoppkudden, men hon kunde inte komma upp på den. Snäll som moster är så hjälpte hon till. Det blev även lite hoppande för mig och svettigt var det. Det blev även lite gungning och rutschkanenåkning, men inte för mig.

Efter busandet tog vi en härlig promenad till stranden. Kan säga att det blev ett räningspass för mig, eftersom jag var vagnchaffis. Ganska så osmart av oss att välja stranden, men är man ett "pucko" så är man det :D Med lite hjälp av dragandet så tog vi oss framåt. Tillbaks till husvagnen blev det lite mera kaffe, medans vi väntade på att grillen skulle bli redo. Eftermiddagen avslutades med grillad korv. Detta var smaskens för min hungriga mage.

Med andra ord så har jag/vi haft en helt underbar dag idag. Imorgon blir det lite fix här hemma. Vi har köpt lite växter till dammen som ska sättas på plats.

Min underbara älskling hade slitet som ett djur igår med dammen. Han hade själva lagt ut 48 kvm dammduk och det var inte det lättaste. Det var mycket som skulle fyllas ut, då dammen inte har ett jämt djup. Den är med som en sjö, med strandkant för att sen bli djupare. Han hade även fyllt dammen med vatten.

Iförmiddags så "badade" jag i dammen. Pumpen skulle på plats, så jag kavlade upp byxbenen och slängde av strumpor och skor. Inte var det varmt precis. Det känndse som att fötterna domnade bort en stund. Men vad gör man inte för att få pumpen på plats??!! Hur skönt var det inte se med torra byxor (dom blev lite blöta då jag inte kavlat upp dom tillräckligt) strumpor och skor igen?!

Nu ska jag väcka min älskling som tar sig en välförtjänt vila.

Kram

Underbar

Har haft en underbar eftermiddag på Tobiaviks camping hos min svägerska och svåger. Det blev bus med ungarna.
Denna underbara busunge får en till att bli glad.

fredag 18 maj 2012

Världens bästa

Jag har världens bästa chef. Dessa underbara rosorna fick jag av henne idag. Motiveringen var: att jag alltid är glad och alltid ställer upp.
Detta gör att jag tycker ännu mera om mitt jobb.

Seg

Det märks att det är fredag idag. Jag är så otroligt seg. Jobbar idag för att sen vara ledig i helgen. Jobbar på måndag och är sen ledig till lördag.
Det ska bli skönt med ledigheten. Jag är ledig för att min älskling ska på utb till Västerås och vi får ingen hundvakt . Det blir för många timmar för Roy att vara ensam medans jag skulle jobbat.

Nej, nu ska jag fixa till mig så att jag kommer iväg till jobb.

torsdag 17 maj 2012

Tävlar

Jag tävlar om denna mini plattång hos Sofia. Tävla ni också!!!!


Snabbfakta:


Liten och lätt plattång – endast 15 cm lång
185°C - 1 minut uppvärmning
Keramiskt beläggning
Värmeskyddande fodral medföljer

Mys pys

Sitter just nu i soffan och mys pyser med min ena kise. Hon ligger här bredvid mig och spinner högt och ljudligt. Detta är den ultimata avkopplingen efter jobbet. Det finns inget mysigare än en spinnande kise. Hom har lagt sig som ett garnnystan. Detta är mattes goa gamla kise dam.



Här ligger hon i soffan och myser. Denna dam ver verkligen hur man ska njuta av livet och dess godsaker. Men visst så kan hon bli jobbig. Om inte annat så när hon snor ens fotplats i sängen och samtidigt ligger ovanpå täscket. För det är inget kul att inte kunna sträcka ut på benen då någon snott den platsen. Men hon kan få en till att smälta snabbt. Det är bara till att sätta igång att spinna så har man blivit vän med matte igen.

Nej, nu ska jag se på Criminal minds.

Kram

onsdag 16 maj 2012

Sombie

Både igårkväll och ikväll så sänner jag mig som en sombie. Fattar inte riktigt varför. För jag har inte gjort något utöver det vanliga. Gick och la mig kl 21.30 igårkväll och somnade direkt. Sov i ett fram tills min klocka ringde 9.00 imorse. Så snacka om att jag behövt denna sömnen. Kommer att försöka hålla mig vaken lite längre idag.

Dagen på jobbet har gått snabbt. har haft en jämn ström på kunder hela dagen. Alltid skönt att ha att göra hela tiden. Det gör att timmarna går fort.

Igår var jag iväg på min älskade vatten gympa. Mina leder behöver verkligen få mjukas upp av det varma vattnet. Tänk att varmt vatten kan vara så underbart för kroppen. Jag märker stor skillnad på mina leder när jag badat.

Innan vattengympan var jag upp till labbet för att lämna blodprover. "Vampyren" roffade åt sig 7 rör blod från mig. Allt för att kolla upp min järnbrist. Trots att jag äter järntabletter dagligen så har jag fått denna brist. Jag tror att detta beror på min GBP operation. Har ju inte så mycket tarm mera som kan ta upp järnet. Har provat flytande järn, men den får jag inte i mig. Blir illamående varje gång jag tar den. Så vill jag inte ha det. Har mitt järnvärde inte stigit så blir det sprutor för mig. Bättre det än att jag ska gå omkring och må kasst hela tiden. För vem vill vara konstant trött, har mer eller mindre huvudvärk dagligen och bli yr för det minsta lilla?? Men inget av dessa symptomen hundrar min från att jobba. Skulle jag sjukskrivit mig, så skulle jag mått ännu sämre. För då får jag mer tid att känna efter hur jag mår.

Nej, nu ska jag sätta tänderna i lite popcorn och njuta av resten av kvällen.

Kram

måndag 14 maj 2012

Falla ihop

Ja, just nu så skulle jag kunna falla ihop och somna på fläcken. Vet inte varför jag är så trött, men vissa dagar är bara så. Inte blev det bättre av att tiden gått i snigelfart i eftermiddag på jobbet. Ett tag vart det så illa att jag bara skulle vilja skruva fram klockan ;) Inte har jag blivit piggare efter det jag kommut hem. Skönt med en ledig dag imorgon.

Imorgon ska jag på min älskade vattengympa. Det ska bli så skönt att få njuta i det varma vattnet. Just nu så mår mina leder ganska så bra, men det kan vända fort. Det ända som jag har problem med är en öm och inflammerad vänster axel. Men det är inget att hänga upp sig på, det kunde ha varit mycket värre. Sen så finns det dom som har det värre än jag.

Får jag tid och ork över så får jag nog veva igång tvättmaskinen. Känner att tvättkorgen börjar bli en aning full. Jag kanske planterar mina smultronplantor, som vi köpte i lördags. Eftersom jag inte tål jordgubbar så blir det smultron för mig.

Nej, nu ska jag se på CSI.

Kram

söndag 13 maj 2012

Smaskens

Vilken god smaskig kvällsmat mig älskling fixat till idag. När jag kom hem från jobbet stod han vid grillen och grillade hemgjorda hamburgare. Snacka om att det var gott. Hemgjorda grillade hamburgare är alltid godare än grillade köpeburgare. Jag har en älskling som är jätteduktig i köket. Han tycker om att laga mat och experimentera med smaker.

Dagen på jobbet har gått ganska så fort. Även om det inte har varit världens rusch. Kunderna har kommit och gått under hela dagen. Jag har gjort ett X antal kulglassar. Det märks att sommaren och värmen är på gång. Om inte annat så märker man det på glassfronten.

Nu sitter vi som vanligt om kvällarna vi vars en dator och häckar ;) Samtidigt så försöker jag hålla ett öga på TV:n. Inte för att jag ser på något speciellt. Det är mer eller mindre slö tittning på dumburken.

Nej, nu har jag inget mer vettigt att skriva om.

Kram

lördag 12 maj 2012

Gräsänka

Blev precis gräsänka. Min älskling åkte till Ystad för att se på crusingen. Själva så väljer jag att stanna hemma för att sr på handboll.

Kram

Ledig lördag

Sitter just nu i soffan och tittar på handboll, på min lediga lördag. Skulle ha varit inne i Malmö för att jobba med handbollen. På ett sätt är det skönt att det inte blev så. På ett annat sätt så är det trist. Jag vet ju sedan VM förra året vilken stämning det är att vara på plats.

Med tanke på hur jag mått denna veckan så är det skönt att sitta hemma i soffan. Jag kan upp och röra mig utan att någon blir störd.

Nu säger jag ett stort grattis till sävehofs damer. De har vunnit SM guldet för 4:e året i rad.

fredag 11 maj 2012

Trädgårdsjobb

Ikväll har jag hjälpt min älskling med lite trädgårdsjobb. Han har gävt och jag har kört skottkärran. Nu börjar man se att det är en damm som vi håller på att gräva. Inte för att jag var till så mycket hjälp, men bättre det lilla än inget.

Kännr att akupunkturen igår gjort susen för min rygg. Har inte lika ont idag och det känns underbart. Nu hoppas jag på att denna kännslan håller i sig.

Dagen har bestått av slapp och lite fix här hemma. Nu är all disk undanröjd och man kan se att vi har ett köksbord ;) All reklam är nu slängd. Reklamhögen fylls på väldigt fort under veckan. Funderar ibland på att sätta upp en skylt om att vi inte vill ha någon reklam. Ja, jag får se hur det blir med den saken.

Nu sitter vi i soffan och myser. Dom fyrbenta ligger och sover gott lite här och där.

Skulle ha jobbat imorgon, men jag har tagit ledigt. Det ska bli skönt med en extra ledig dag tillsammans med mina älsklingar.

Nej, nu blir det mer slapp.

Kram

torsdag 10 maj 2012

Inte världens bästa

De senaste veckorna har jag varit väldigt gnällig. Jag har inte skrivit världens bästa inlägg pga mitt gnäll. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för allt mitt gnäll. Men en sak kan jag säga det är inte kul att leva med smärta.

Jag har fortfarande ont, men jag står ut och det är det viktigaste. Att jag tar mig till jobbet det betyder att jag inte bryter ihop utan försöker vara positiv. Har nämligen fått höra av vissa att jag bara gnäller och inte är positiv. Dessa kommentarerna tog hårt på mig. Det känndes som att dom sparkade på en som redan ligger ner. Men efter att ha fått kräka ur mig så känns det bättre nu. Dessa människorna ska inte få knäcka mig.

Idag har jag varit på vattengympa och akupunktur. Det är veckans höjdpunkt. Kan säga att det gjorde inte alls ont med akupunkturen ;) Skämt och sido, det gjorde j*vligt ont, men ont ska med ont fördrivas. Det har annars inte gjorts så mycket från min sida idag. All fokus har legat på mina behndligar.

Nu sitter jag och min älskling vid våra datorer och "leker". Snacka om att vara asociala, men vad gör det ;)

Kram

tisdag 8 maj 2012

Gnäll fi**a

Idag är jag verkligen gnällig. Har så infernaliskt ont i min rygg. I morse så kunde jag knappt sätta den ena foten framför den andra. Det gjorde så ont i ryggen så fort det blev belastning när jag försökte förflytta mig. Jag fick näst intill krypa ur min säng och det var inget kul det. Denna j*vla smärta har plågat mig hela dagen på jobbet. Jag har mer eller mindre jobbat i slowmotion, men jag har inte kunnat göra jobbet på något annat sätt.

När jag kom hem från jobbet masserade jag ryggen med tigerbalsam. Sen tog jag fram min massagekudde för att fortsätta massagen. Så skönt det var, men det gjorde väldigt ont. Ska försöka få min älskling till att massera in tigerbalsam innan vi går och lägger oss, annars så får jag ta fram massagekudden igen. Har bara en jobbedag kvar innan tre lediga dagar. Så jag kan leva med ryggsmärtan på jobbet en dag till.

På torsdag ska jag förhoppningsvis få lindring för ryggen. Då ska jag på vattengympa och akupunktur. Jag lääääängtar så efter dessa behandligarna. Har jag fortfarande ont på fredag så får jag ringa till läkaren. Då har jag haft ont i tre veckor.

Nej, nu ska jag sätta mig bekvämt för ryggen och gosa med mina fytbenta älsklingar.

Kram

måndag 7 maj 2012

...........

Idag har jag innget vettigt att skriva om. Det har varit en sådan dag då det inte hänt något fast jag jobbat. Det har gått i ett hela dagen, med mest att göra under lunchen. Nu börja det märkas att sommargästerna börjar komma till sina stugor.

När jag kom hem från jobbet så hade min underbara älskling satt igång grillen. Maten var nästan fördig. Han hade grillat schnitzlar och bakpotatis. Det smakede hur gudomligt som helst. Jag tycker att det finns inget godare än grillat under vår och sommar.

Nu ska vi bara njuta och slappa innan det blir sängen.

Kram

söndag 6 maj 2012

Härlig helg

Denna helgen har gått så fort. Så blir det när det varit en härlig helg. Det har varit två kalas och en hel del fix här hemma.

I fredagskväll var vi på kalas hos min svåger då det var hans födelsedag. Alltid lika kul att träffa dem och ungarna. Det var massor med bus med ungarna. Snacka om att dom gick på helvarav närstan hela kvällen. Kvällen var helt underbar med god mat och dryck, skratt och toppen sällskap.

I går förmiddag var jag och klippte mig. Det var välbehövligt då jag tyckte att min frilla började se för jävlig ut. Tillbaks i Tomelilla så hämtade jag upp min älskling, så att vi kunde inhandla den sista födelsepresenten inför kvällens trippelkalas. Det hanns även med en veckohandling. Resten av eftermiddagen slappade vi.

Igårkväll var vi hos underbara vänner på trippelkalas. Alla tre tjejerna i familjen hade/skulle fylla år. Mamma och äldsta dottern fyllde år i mars, men det har inte funnits tid för oss att fira förräns nu. Minstingen fyller 1 år imorgon. Detta var också en helt underbar kväll med god mat och dryck och underbart sällskap. Det är bara så synd att vi träffas alltför sällan. Men så blir det när det finns barn som man måste ta hänsyn till. Ja, vi måste även ta hansyn till våra jobb då det är några av oss som jobbar helger.

Idag har det fixat och trixat här hemma. Jag har gått lös på tvätthögen, så hade blivit alltför stor. Nu har den krympt drastiskt och det är så skönt. Tvätten doftar underbart efter att hängt ute på tork. Det har även plockats undan här inne. Min älskling har klippt gräsmattan och påbörjat dammprojektet. Vi har bestämt att dammen ska vara kvar där den är nu, men den ska bli större. Roy har även fått en långpromenad. Utedagen avslutades med grillning. Det var så smaskigt så med grillade hamburgare och en massa goda tillbehör till dom.

Nu ska jag slappa tillsammans med mina älsklingar.

Kram

Fan fan

Kristianstad vann sista semifinalsmatchen. Detta betyder att dom gått till finalen.

Visst är jag glad för deras skull men detta gjorde att Ystads IF nu får spela i en "sämre" cup i Europa.

Synd bara att Ystad inte gick till finalen. Tänk vilken drabbning det kunde blivit mot Kristianstad.

Nu får vi blicka framåt mot nästa säsong och komma igen då.

Kram

Tidsfördriv

Denna tröjan har jag virkat på de senaste dagarna. Har nu börjat på en till i samma modell, som ska bli vit.

Säg till om ni vill ha mönstret så ska jag kunna fixa det.

lördag 5 maj 2012

På väg

Sitter nu i bilen med min älskling. Vi är på väg till ett trippel kalas.

torsdag 3 maj 2012

Sjukt trött

Värmen har verkligen tagit på mig idag. Då menar jag inte att jag solat och brännt mig. Jag har jobbat och det har verkligen varit stekhett i grillen. Det märks att jag inte är van vid denna värmen, men för mina ömmande leder är värmen helt underbar.

Vid tre halvfyra i eftermiddags kändes det som att jag bara tappade all ork. Blev hur trött som helst, skulle somna på studs. Tur att det inte var så mycket att göra för mig just då. Vid sextiden vaknade jag till igen och det var skönt. Nu börjar jag bli sådär trött igen, men det gör inget. Tror att jag snart ska gå och lägga mig så att jag är pigg och utvilad för morgondagens jobb.

När jag kom hem från jobbet så hade min älskling varit och köpt två nya koi. Vi har två sen innan, två guldfärgade. De som köpts i dag är vit gråa. Jag tycker att dom har fin täckning. Ska försöka ta en bild på dem, men det är inte det lättaste. Det är två snabba rackare.

Nej, nu ska jag se lite på Criminal minds sen sängen.

Kram

onsdag 2 maj 2012

Underbart

Idag har vädret varit hur underbart som helst och jag har jobbat. Jag har försökt att gå ut och pausa några gånger under dagen, för att få njuta lite av det fina vädret. Har hört att det ska bli sämre väder till helgen. Typiskt säger jag, för jag är ledig denna helgen. Jag får hoppas på att det inte blir så utan att solen kommer att visa sig från sin bästa sida.

Dagen på jobbet har gått ganska så fort och det är skönt. Det skulle varit ännu bättre om min rygg velat bli bra. Tror nog mest att det är musklerna som strular just nu. Men det är inte värre än att jag står ut. Har haft mycket mer ont tidigare än vad jag har nu, så det är ju positivt. Förutom ryggproblemet så mår jag bra och det är toppen =)

Ikväll har jag varit ute lite i trädgåren och njutit av värmen. Inte för att solen var framme, men det gjorde mig inget. Det var bara skönt att få varva ner ute efter jobbet. Älsklingen min höll på med lite fix i trädgården. Han gjorde ett stöd åt våran krusbärsbusken. Den började bli en aning stor och tung, så den orkade inte riktigt att hålla upp grenarna. Nu får busken den hjälp den behöver och förhoppningsvis så kommer grenarna inte att knäckas.

Kram

tisdag 1 maj 2012

Trötter

Idag har det varit en helt underbar dag. Dagen har spenderats med nära och kära. Vi har även hunnit med att införskaffa födelsedagspresenter. Vi ska på trippel kalas på lördag.

I eftermiddags var vi hos min svägeska och svåger för att busa med ungarna. Ja, vi umgicks med självklart med de vuxna också. Det blev en del gungande med Freya och barnvagns rullande med Hugo. Ja, vad gör man inte för de underbara ungarna. Fika blev det också.

Vi har även hunnit med lite vila när vi kom hem. Jag kunde inte somna så jag satte mig vi TV:n och laddade hem Äntligen hemma som jag missade förra veckan. Efter det tog jag tag i diskningen, medans min älskling började på kvällsmaten. Idag serverades det schnitzel, vitlökskroketter, café de paris sås och grönsallad. Det var hur gott som helst.

Nu sitter jag i soffan och är hur trött som helst. Känns som att jag snart ska dra mig mot sängen.

Igår ringde min läkare från vårdcentralen för att berätta om proverna som jag tog för lite mer än en månad sen. Han hade också sett att jag har blodbrist. Men han var inte enig med min reumatolog om behandligen. Min reumatolog vill ju avvakte med en behandling tills jag lämnat nya blodproever i elutet av denna månaden. Min läkare på vårdcentralen ville att jag genast skulle börja med extra tillskott av järn. Så han skrev ut flytande järn till mig. Detta hämtade min underbara sambo ut åt mig, då apoteket sängt innan jag slutat jobba för dagen.

Kan säga att järmet inte är det godaste jag druckit. För att slippa metallsmaken in munnen så tar jag och tuggar på ett tuggummi direkt efter jag tagit järnet. Det är inte direkt äcklingt, men bismaken kunde ju varit bättre.

Nej, nu känner jag hur min lilla blåsa kräven tömning om jag inte vill ha en blöt fläck i soffan.

Kram

Saknad

Igår var det 3 år sedan vi var tvungna att ta ett hastigt farväl av Flisan. Hon fick aldrig uppleva sin 3 års dag.

Flisan fick ett diafragmabrock som försäkringsbolaget inte ville ersätta. Dom sa att det var ett medfött fel. Fast att vi visste att hon fallit ner för våra stentrappor. Sen var det inte säkert att hon skulle överleva en operation. Så vi tog det tunga beslutet att ta bort henne. Vi ville inte att Flisan skulle få lida i onödan.

Det har varit 3 år av saknad. Älskade Flisan finns alltid i vårt hjärta.

Kram