torsdag 10 juli 2014

Följa magkänslan

Jaha, då var det ett tag sen jag uppdaterade här senast. Det har inte hänt så mycket sen jag skrev förra gången. Ja, sånt är livet för mig just nu. 

För 15 dagar sen fick jag min gallblåsa bortopererad. Den hade gett mig ett stort gallstensanfall tidigt i våras. Röntgen som gjordes då visade att jag hade en 8 mm stor sten i gallan. 
Inte konstigt att jag hade ont. Under operationen så såg läkaren att mina gallgångarnar var inflammerade och full med små grus. Gruset sög dom bort och inflammationen fick läka ut av sig själva. 

När jag låg på uppvaket så var dom tvungna att tömma min urinblåsa. Detta såg dom med ett ultraljud, själva så kände jag inte att blåsan var full. Totalt så fick dom ut 6 dl urin. 

Natten fick jag spendera på sjukhuset. Jag hamnade på en helt underbar sal. Vi var 3 kvinnor och 1 man. Ja, nu kör dom med mixade salar. Inget som bekom mig. 

Ända sen jag kom hem från sjukhuset så har jag haft lite smärta i urinblåsan när jag varit och tömt den. Inget som jag lagt någon större notis om. Men visst så har tanken på urinvägsinfektion kommit upp i huvudet på mig. Men eftersom jag inte lidit av den lilla smärtan, så har jag inte brytt mig om att söka läkare för urinproblemet. 

Annars så har jag mått väldigt bra efter operationen. Titthålen läker fint och dom är snart osynliga. 

Igår vaknade jag med en intensiv smärta i min högra axel. Trodde att det berodde på att jag legat konstigt med axeln under natten. Den teorin avskrevs då smärtan bara blev värre under dagen. 
Att sova bra var inget att tänka på, då jag hade svårt att hitta en ställning som var smärtfri för axeln. Den gjorde så ont att jag grät mig till sömns. 

Så i morse var det jag som ringde till vårdcentralen för att boka en läkartid. Ville få en kortison/bedövnings injektion. Läkare försökte att tömma axelleden på vätska, men där fanns ingen. Han tyckte även att jag skulle lämna lite blodprover för att se om det var min reumatism som orsakade inflammationen. Så var det inte. 

När jag ändå skulle lämna prover, så nämnde jag för honom om mitt problem med urinblåsan. Han tyckte att jag skulle lämna ett urinprov. Det var som jag anade en urinvägsinfektion. I detta fallet var det skönt att jag lyssnade på min magkänsla. Skulle bara ha gjort det för en vecka sen. Läkaren skrev ut en antibiotikakur till mig. Redan efter en dags behandling så är smärtan vid lossningen borta. Detta känns underbart. Jag har nu 4 dagars behandling kvar. Fick en stark antibiotikakur utskriven, 1 tablett 3 ggr/dag. 

Nu ska jag blicka framåt och se till att bli frisk. Är sjukskriven hela denna månaden också, sen ska jag återgå till arbetslösheten. 
Men först så ska min älskling och jag njuta av lite semester. Vi ska vara hemma hela semestern. Vi har inget inplanerat, mer än någon kortare utflykt för någon timme. 

Nej, nu ska jag ta med mig Ucko och gå ut på en kvällspromenad med henne. 

Kram 💕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar