tisdag 30 april 2013

Lång dag

Är trött och sliten efter en lång dag i bilen. Det beror på att jag kört halva Skåne runt idag. Detta beror på att min mamma bröt sin lårbenshals i söndagsmorse. Så idag har jag kört från mitt hem i Tomelilla till mammas hem i Skurup. Mamma behövde få upp lite saker hemifrån. Från Skurup så körde jag till min älskade vattengympa och akupunktur i Simrishamn. När det var klart körde jag vidare till Kristianstad. Nu sitter jag och slappar hemma i soffan. Inte så konstigt att jag är öm och sliten i kroppen. Det är inte bra för min ledgångsreumatism att sitta så mycket i bilen som jag gjort idag.

Idag är det 8 veckor sen jag fick gjort min korrigering på buken. Förutom att såret sprack för 4v sen (det är läkt nu), så är jag väldigt nöjd med resultatet. Nu har jag fått en platt mage jämfört med första operationen på buken.


 
Såhär ser resultatet ut. Bilderna tog jag efter min vattengympa tidigare idag.
Visst så har jag lite underhudsfett på magen. men det är inget som stör mig. Jag har en mycket plattare mage än vad jag aldrig haft tidigare.
 
Nästa vecka har jag planer på att försöka komma igång med träningen. Har varit en soffpotatis rent för länge nu. Vill vara i så god kondition jag kan vara inför min kommande operation av min vänstra axel. Väntar på att en operationstid ska dimpa ner i postlådan. Har väntat i 4v nu. Inget kul att gå och vänta och att ha ont, men det är bara till att göra det bästa av situationen.
 
Nej, nu ska jag titta lite på TV.
 
Kram

 

torsdag 18 april 2013

Sur och grinig

Ja, det är vad jag är ikväll. Vill inte gå närmre in på varför, då jag inte vill hänga ut personen som är föremålet. Inte för att jag kommer att sopa det under mattan. Jag kommer att reda ut det med peronen ifråga. 

I tisdags var jag iväg till vetrinären med mina katter då dom är förkylda. Vi trodde att det var våran gamla katt som var mest påverkad, då hon har astma. Men till våran förvåning så var hon den som var friskast. Lilla Mitzi är alltså den som är sjukast, då hon förutom förkylningen har feber. Skönt är att ingen av katterna är något nämnvärt påverkade av sin förkylning. Dom äter och dricker precis som vanligt. Det leks även lite då och då.

Innan jag åkte till vetrinären så var jag ute och gick en långpromenad. Fick nästan ihop 5 km på knappt 50 min. Det var hur underbart som helst att vara ute och röra på sig. Förhoppningsvis så kommer jag att ta en ny långpromenad till helgen då jag är ledig. En ledighet som är efterlängtad.

Idag fick jag åka akut till tandläkaren. Hade sen igår ont och och ilningar i en tand. Det visade sig att det var en lagning som började gå sönder. Alltså inte så konstigt att det började göra ont. Så hela eftermiddagen på jobbet har jag haft halva flabben bedövad. Tur att kunderna inte märkte något. Nu har bedövninge släppt sen en stund tillbaks. Skönt att flabben känns "normal" igen.

Kram

måndag 15 april 2013

Inte min dag

Har idag inte haft dagen på min sida. Det har kännts som att allt som jag gjort blivit fel. Ja vissa dagar är sådana dagar. Det är bara till att gilla läget och göra det bästa av dagen, mer kan jag inte göra. Tur att sådana här dagar inte kommer alltför ofta för mig. Det var nog första gången i år som jag hade denna känslan.

Sitter nu i soffan och slappar efter att ha jobbat helg. Det ska bli så skönt med en ledig dag imorgon. Ska ta en härlig sovmorgon för att sen ladda för en tur till vetrinären med mina katter. Dom har de senaste dagarna nyst och fnyst om vartannat. Så jag tror att dom dragit på sig en förkylning. Att jag väljer att boka tid till vetrinären beror på att min/vår gamla katt har astma. Vi vill inte att hon ska bli sjukare än vad hon är. Även om hon ser frisk ut så vet vi inte hur det är med hennes lungor. Bättre att ta det säkra före det osäkra. Vi vill bara våra katters bästa.

I fradags var jag iväg till barnmorskan för att förnya mitt p-pillerecept. Dom ville att jag skulle väga mig. Det var nog ett år sen jag gjorde det senast, så det var med lite bävan som jag ställde mig på vågen. Till min stora förvåning så hade jag gått ner 1 kg. Inte mycket med jag var väldigt nöjd med det. Det är ett steg i rätt riktning.

Nej, nu ska jag mysa med mina älsklingar.

Kram

tisdag 2 april 2013

Än det ena och än det andra

Nu har jag jobbat snart två veckor och det har gått bra. Visst så har det gjort ont de första dagarna, men det var jag införstådd att det skulle göra.

Igår så sprack ärret på en liten bit. Tror att det gjorde det pga en liten inflammaton som låg och tryckte på. Så nu får jag hålla koll på så att det inte blir värre. Som det ser ut nu så är jag inget oroad.

Idag har jag varit på ett läkarbesök på ortopeden. Skulle få besked på hur vi ska gå vidare med min onda axel. Enda hjälpen för mig är en operation =( Inget kul men vad ska jag göra. Det är ju inget kul att ha konstant ont. Så nu väntar jag på en operationstid. Skulle få en så fort som möjligt.

Jag har inte gjort så mycket under påsken, då jag jobbat. Så min älskling har fått en lugn och skön långhelg ;) På långfredagen (jag var ledig då) så hade vi lunchgäster utav Freya och Hugo med familj, samt mina svärföräldrar.

Nej, nu ska jag ta hand om mitt sår och se till så att det läker ihop fint.

Kram