onsdag 20 mars 2013

Första dagen

Nu är jag åter på jobbet. Första dagen har varit jobbig. Jag räknade inte med att den skulle gå smärtfri. Idag var första dagen sen operationen som jag varit tvungen att ta smärtlindrande piller. Det har gjort mest ont på högra sidan. Smärtan har kommit stötvis och det har känts som om någon kört in en kniv i ärret och vridit om. Men förutom det så har det varit en bra dag på jobbet. Jag har en förstående chef som förstår att jag inte kan utföra alla arbetsmonent. Hon har sagt till mig att det viktigaste är att jag mår bra än att jag ska behöva överanstränga mig.

Vädret här på Österlen har inte visat sig från sin bästa sida. För 2v sen satt jag nyopererad på våran uteplats med en mugg kaffe och njöt av solen. Idag har snön "vräkt" ner hela dagen. Det var inget kul att köra till och från jobbet. Inget kil, men bara att gilla läget. Hoppas att solen snart kommer tillbaks och värmer upp. Nu vill vi ha vår och ingen mer snö.

Nu ska jag sätta mig ner och gosa med katterna, medans älsklingen byter vatten i ena akvariet. Det blir kanske lite stickning också.

Kram ❤

måndag 18 mars 2013

Sista dagen

I morgon är sista lediga dagen efter operationen. Det ska bli kul att komma tillbaks till jobbet. Visst så har det varit skönt att vara hemma, men det kunde ha varit en ledighet som varit roligare.

Jag känner hur orken blir bättre och bättre för var dag som går. Behöver inte vila liks mycket som för 1,5v sen.

Nu börjar jag till och med att få ett sug efter träning. Får inte göra någon ansträngande träning på 6v efter operationen. Ska nästa torsdag på vattengympa. Det blir mer avkoppling än gympa. Får ta det försiktigt de första passen innan jag ökar på med styrka och kondition.
Är väldigt sugen på att införskaffa nya träningskläder och gympaskor. Jag får ut och spana på nya träningskläder. Inget som jag behöver nu. Tror till och med att jag kan vänta med det till nästa månad. Går allt som det ska så ska jag till Ullated då.

Idag har jag varit och fått akupunktur i min vänstra axel. Den gör fortfarande ont. Ska träffa en ny ortoped om 2v. Så jag får vänta med besked på hur prognosen ser ut.

Igår var vi iväg och köpte ett "nytt" akvarium. Ett åttakantigt, som vi ställt i en hörna i finrummet. Nu ser jag fram emot att få hjälpa till att inreda det. Men först så ska det grus/små sten i botten, sen vatten i det. Vi har ännu inte bestämt oss för vilken sorts fiskar vi ska ha i det. Men det är inte så bråttom med det.

Nej, nu ska jag gå och läggs mig.

Kram ❤

fredag 15 mars 2013

Inte som jag tänkt mig

I tisdags var jag på återbesök hos Akademikliniken. Mitt sår såg hur fint ut som helst. När jag var på kliniken så passade jag på att fråga om min sjukskrivning. Det blev kalla handen på den fronten. Det var 1v som gällde oberoende på hus stor korrigering man gjort. Ringde till VC för att få hjälp av dom. Men där var det också kalla handen. Dom tyckte att det är Akademikliniken som ska sköta det. Eftersom jag knappt kunde få någon mat i mig, så var det omöjligt för mig att börja jobba i onsdags. Detta har resulterat i att jag varit tvungen att ta ut 4 semester dagar. Detta suger. Det är inte detta jag vill spendera mina senesterdagar på.

Nu ska jag försöka njuta av min ledighet. Jag har ju trots allt semester om så ofrivillig. Men vad göra när kroppen inte skulle klarat av att jobba. Skulle ha jobbat denna helgen, men nu blir det mys med familjen och återhämtning.

Kram ❤

tisdag 12 mars 2013

Suck

Det gick inget bra på återbesöket. Såret såg fint ut men det blev ingen förlängd sjukskrivning. Dom tycker att jag kan börja jobba imorgon. Det kommer inte att funka, jag vet det. Känner min kropp så pass väl att jag vet att den behöver minst 1v återhämtning till. Väntar på att vårdcentralen ska höra av sig om dom kan sjukskriva mig lite till. Gör dom inte det så är sista utvägen att ta semester. Det skulle suga. Inte så jag vill använda mina senesterdagar.

Turen till Malmö har tagit på mina krafter. Inte så konstigt då jag fortfarande har svårt att få i mig mat. Kan äta 3-4 tuggor, sen gör dumpen sig påmind. Hoppas på att jag snart kan äta ordentligt och få by energi. Vill ju komma tillbaks till jobbet med ny energi.

Nej, nu ska jag fortsätta med att vänta på att vårdcentralen ska ringa.

Kram ❤

måndag 11 mars 2013

Blä

Ända sen operationen har jag haft stora problem med dumpningar. Så fort jag ätit något så har jag blivit illamående, kallsvettats och rusande puls. Jag behöver ju få i mig näring så att mitt sår kan läka.

Som det är nu så har jag ingen energi alls. Går upp vid 9 tiden och petar i mig lite mat. Är uppe ca 2 timmar innan jag behöver sova 2-3 timmar. Vaknar för att försöka peta i mig lite mat. Slappar framför tvn en stund. Kan hända att jag slumrar till. När min älskling kommer hem hjälps vi åt med kvällsmaten. Jag har inte krafter till att göra den själva. Sen försöker vi att umgås under kvällen.

Detta är hur mina dagar ser ut. Vet att jag skulle behöva ut och röra på mig, men ännu så finns inte orken där. Får se imorgon hur vädret är om jag ska tvinga mig till en promenad runt kvarteret. Jag behöver luften och får kanske lite energi.

Nej, visst det blir ingen promenad imorgon. Ska ju till Malmö på återbesök på Akademikliniken. Ska vara för kl 9.30. Då ska jag ta upp min sjukskrivning. För läkaren som opererade mig sa att jag bara blev sjukskriven 1v. Känner att min kropp inte är redo för jobb på tisdag, samt att jag INTE FÅR jobba så länge som såret inte är läkt. Det är en regel som miljö och hälsa bestämt då jag jobbar med tillagning av mat. Vill ju inte få bakterier i såret, eller att mitt sår skulle orsaka att bakterier från det hamnar i maten. Ja, ja detta får jag diskutera med dom på kliniken imorgon.

Nej, nu ska jag vila lite medans sambon är ute och röjer undan snö.

Kram ❤

lördag 9 mars 2013

Matt

Idag har jag varit otroligt matt. Har nog sovit bort största delen av dagen. Detta är ju kroppens sätt att läka sig efter operationen. Fattar bara inte hur läkaren som opererade mig tror att jag kan börja jobba 1v efter operationen. Eftersom jag jobbar med tillagning av mat så måste jag följa miljö och hälsas regler. Och enligt dom så får jag inte jobba så länge som mitt sår inte är läkt. Jag ska ta upp detta när jag ska på återbesök på tisdag.

Kram ❤

torsdag 7 mars 2013

Jag lever

Oj, oj vad länge sen det var sen jag skrev här senast. Har inte haft någon lust till att skriva något.

Sen jag skrev här senast så har det egentligen inte hänt så mycket i mitt liv. Jag har iofs haft en konstant smärta i min vänstra axel. Har efter en magnetröntgen fått besked på att jag har en inflammation och en skada på en sena i axeln. Ska om någon vecka träffa en axelspecialist P ortopeden. Då får jag besked på om det blir en operation eller inte.

I november var jag på en försenad årskontroll efter min bukplastik. Läkaren var inte nöjd med resultatet. Han ville ta upp mitt fall på ett möte med landstinget och se om dom var villiga till en omoperation. I början av januari fick jag ett brev från läkaren att jag var välkommen att ringa och boka en tid till omoperation.
Nu sitter jag här nyopererad. Gjorde min omoperation i tisdags. Precis som förra gången så har jag inget ont, vilket jag tycker är underbart. Ska på återbesök till kliniken på tisdag. Men som jag känner idag så är jag nöjd ned resultatet. Magen är mycket plattare än innan. Visst så vet jag att jag inte kommer att bli helt platt och det är jag inte ute efter heller. Det är bara skönt att bli av med det sista hänget under troskanten. Att jag inte kommer att bli helt platt beror på mitt underhudsfett. Vet att jag tillhör dom som har mycket underhudsfett och det får jag acceptera. Det kvittar hur mycket jag än tränar och hur sträng diet jag för, för jag kommer inte att bli av med det.

Ja, nu har jag inte så mycket mera att berätta för denna gången.

Kram