fredag 31 augusti 2012

Onepice

Idag har jag blivit med en onepice. Till min stora förvåning så är det en i barnstorlek 158/164. Jag kan inte fatta att jag kan ha en sån liten storlek, det känns helt ofattbart. Detta är något jag får suga på ett tag innan det går in i skallen.

Har haft två sköna lediga dagar. Skönt att inte ha haft en massa måsten inbokade. Har iofs fått gjort lite här hemma och det känns bra.

Nu håller jag på att ladda inför en jobbehelg. Ska snart ner i köket och packa ihop mat till morgondagen. Sen blir det sängen. Löser nog lite korsord innan jag kommer att släcka lampan.

onsdag 29 augusti 2012

2 kg

Det är vad jag gått ner sen jag slutade äta godis/chips. Känns så otroligt skönt att bli av med dessa kilona. Nu är jag ett steg närmre min drömvikt som ligger mellan 60-65 kg. Det blir till att ta 1 kg i taget och vara nöjd med det lilla. Den vikten som jag har nu gör att jag har BMI 24,9 och räknas som normalviktig. Det känns så skönt att veta att jag kommit på rätt sida på BMI skalan. Nu ska jag förhoppningsvis inte komma över till övervikt igen. Jag ska göra allt som står i min makt för att hålla mig normalviktig.

Våra diskusar blir tyvärr inte föräldrar. Alla äggen är nu borta och vi kan inte se ett enda yngel hur vi än tittar in i akvariet. Det var inte helt oväntat att det skulle bli såhär, det var ju första gången som dom la ägg. Vi får hoppas på bättre lycka nästa gång.

Kram

tisdag 28 augusti 2012

SUCK

Att man inte ska få må bra någon gång? Nu är det mina axlar som strejkar och jag använder dom dagligen på jobbet. Nu får jag göra mina arbetssysslor långsamt för att det inte ska göra alltför ont. Smärtan hindrar mig inte ifrån att jobba den gör bara att jag är långsam och lite grinigare. Nu hoppas jag på att smärtan försvinner snabbt annars så blir det till att ringa till reumatologen.

Idag har det varit storkok på jobbet. Vi har gjort biffstroganoff och chili con carne. Nu ska allt packas i portionspåsar för att sen frysas ner. Det har varit skönt att vi varit två som jobbat i köket. Så kommer det att vara hädan efter =) Alltid skönt att ha någon att jobba med och någon att snacka skit med. Nu kommer arbetsdagarna att bli så mycket roligare.

Fortfarande så har det inte hänt något på bebisfronten i akvariet. Vi väntar med spänd förvänta, för vi vet ju inte om äggen är befruktade. Skulle det bli något så ska det hända inom det närmsta dygnet. Det är bara till att vänta och se.

Nej, nu känner jag hur tunga mina ögon börjar bli. Får nog snart börja tänka på att uppsöka sängen.

Kram

måndag 27 augusti 2012

Med livet som insats

 


Vad jag menar med den rubriken får ni reda på senare, om ni fortsätter att läsa inlägget.

 
Vilken underbar eftermiddag/kväll vi hade igår. Vi lånade älskade Freya, för att ta med henne på en barnkonsert. Denna ägde rum på Sövde amfiteater. Artisterna i fråga heter Drill och Drull, två underbara troll.
                                
Lilla Freya var helt såld under föreställningen. Trots att hon bara är 2,5 år så diggade hon verkligen med. Hon precis som de andra barnen hände framför scenen. Jag fick också stå där ;) Detta är verkligen något som vi kommer att göra om igen, då det verkligen var uppskattat. Både jag och min älskling tyckte att det var kul att se föreställningen. Många av låtarna som dom körde kände jag igen sen jag var liten, så det var bara till att sjunga med och digga fett.

Nu till inläggets rubrik.

Våra diskusar har lagt ägg (det vita på det ena bladet).
 
De andra fiskarna i akvariet gör sig inget besvär att komma för nära, för då gör dom det med livet som insats. Diskusarna vaktar sina ägg och blir väldigt aggressiva om dom andra kommer för nära. Jag har aldrig varit med om något liknande. Är verkligen inmponerad över dem. Nu hoppas vi på att äggen har blivit befruktade, så att det blir lite bebisar. Det tar två till tre dagar, från det att dom blir lagda, tills dom kläcks. Så vi väntar med spänd förväntan.
 
 
Annars så har helgen som vanligt gått rent för fort. Jag skulle vilja ha mer lediga timmar med mina älskade. I lördags var vi i norra Skåne och besökte en kär vän. Tyvärr så är han sjuk och kan inte komma och hälsa på oss. Det är alltid lika trevligt att få umgås med honom. Tyvärr så blir det inte så ofta som vi kanske skulle vilja.
 
Förutom konserten igår, så fick jag tvättat upp lite. Skönt att ha det gjort. Det blev väl inte så mycket annat gjort, då vi kände att vi behövde slappa lite och inte göra en massa måsten. Jag slappade med att se på TV och min älskling slappade i sängen. Något som jag verkligen unnade honom. Han har haft två stressiga veckor på jobbet, så jag tror att han behövde massor av vila.

 
Nej, nu har jag inget mera att skriva om. Ni får ha det så bra tills jag återkommer.

Kram

lördag 25 augusti 2012

Inget gott

Idag har vi varit på vift upp till norra Skåne. Vi var och besökte en god vän som vi inte träffat på länge. Alltid lika trevligt att träffa honom. På vägen hem stannade vi till vid en affär som bara säljer godis. Kan säga att det luktade inte gott inne i butiken. Det var en så söt och äkligt sliskig doft som fick mig näst intill till att bli illamåeende. Att min älskling köpte godis gjorde mig inget. Jag blev inget sugen på det, snarare tvärt om =)

Imorgon så har vi planer på att låna lilla Freya, för att åka på en gratis konsert för barn. Vi tror att hon skulle uppskatta det, då hon älskar musik och att dansa till den. Nu hänger allt på vädret då konserten är utomhus. Så vi hoppas på att det inte regnar, för då blir det inget. Ingen av oss vill bli blöta och sen sjuk ovanpå det.

Dagen på jobbet igår gick fort. Jag satt och textade mina skyltar, som jag ännu inte är klar med. Det är ganska så många som ska skrivas, men det gör mig inget. För som jag skrivit tidigare så tycker jag om att texta. Skulle gärna vilja gå en kurs och lära mig det bättre, men det finns det inte tid till.

Nej, jag tror nog att jag ska fixa till mig lite kaffe så att jag orkar hålla mig vaken en stund till. Vi har planer på att se Iron Man 2 och den slutar inte innan kl 12 inatt.


Så här såg jag ut när vi var på vift.

Kram

torsdag 23 augusti 2012

Helt underbart!!!!

Vilken underbar dag jag haft. Det beror på att mitt huvud och jag är vänner idag =) Har inte haft det minsta bankande innaför pannbenet och det är sååååå underbart.

Dagen på jobbet har gått fort. Jag har fått gjort en lasande påbörjat biffstroganoff och skrivit en massa skyltmaterial. Jag tycker det är extremt kul att sitta och texta skyltar, så jag för det mer än gärna. Har fler skyltar kvar att skriva =) Imorgon är sista jobbedagen för denna vecka, sen blir det lite nya tider att jobba efter. Jag kommer att börja tidigare så jag får på det viset komma hem tidigare till mina älsklingar och det gillas.

Nu sitter jag somvanligt i soffan och slappar. Ska snart ta rag i min stickning och fortsätta titta på filmen på sjuan.

Kram

onsdag 22 augusti 2012

Bank bank

Ja, det är så det känns i mitt stackars huvud just nu. Såhär har det varit hela dagen. Jag tror att det beror på väderomslaget och att det är åska i luften. Hoppas på en snar bättring, då det inte är kul att jobba med ett dunkande huvud. Detta är inget som jag går och gnäller över på jobbet. Nu tillhör det venligheten att jag har skallebank, så jag är van.

Dagen på jobbet har gått ganska så fort. Har varit iväg och gjort ett ärende åt chefen idag. Fick även sluta lite tidigare ikväll, men det var bara för att jag skulle åka och handla för morgondagen, så att chefen slipper det. Inhandlingen gick fort, så jag var hemma innan jag skulle ha slutat. Inte illa det ;)

Annars så har det inte hänt något att rapportera om sen jag skrev igår. Nu ska jag titta på Roomservicie.

Kram

tisdag 21 augusti 2012

Ledig dag

Idag har jag varit ledig och det har varit välbehövligt för kroppen efter helgen. Började dagen med att chocka mig själva. Jag vaknade strax innan kl 7. Försökte somna om men det gick inte, så jag steg upp. Inte så här tidigt man vill stiga upp på sin lediga dag.

Efter frukosten så satte jag mig framför TV:n och laddade ner Dallas. När jag sett det gjorde jag mig i ordning för att åka och lämna blodprover. På vägen hem passade jag på att handla lite.

Resten av dagen har spenderats åt tvättning och undanröjning. Hade insett att jag hade mycket i pappetsväg som kunde slängas. Skönt att ha det gjort. Mellan varven har jag stickat.

Till min stora förvåning så har jag inte vilat något, trots min tidiga morgon.

Idag har jag varit godisfri i tre veckor. Har inte stött på några större problem, vilket är underbart. Hoppas att det fortsätter på detta viset. Jag vill verkligen försöka bli godisfri för alltid. Det är även två månader sen jag drack läsk senast. Detta har jag inte saknat något. Har till och med problem med att dricka kolsyrat vatten. Tycker inte att det är gott, då kvittar det om det är smaksatt eller inte. HEJA MEJ!!!!!

Kram

söndag 19 augusti 2012

Värmeslag

Både igår och idag har det kännts som att jag fått värmeslag på jobbet. Dessa två dagarna har varit otroligt varma. Tror att idag har det varit sommarens varmaste dag. Inte blir det svalare av att man står mycket vid stekbordet och fixar mat till kunderna. Den kalla avkylande duschen när jag kom hem var dagens bästa. Kännde hur jag blev "människa" igen.

Igår när jag kom hem från jobbet så var älskade Freya här, Jonsas också. Min älskling var barn- och hundvakt. Dom skulle sova över hos oss. Det var så underbart att få avsluta dagen med att mysa med Freya. Det var lika underbart att få vakna av att Freya var hur glad och pigg som helst. Mindre skönt var att detta var kl 7 i morse. Min älskling tog handom Freya medans jag fick sova lite till. När jag gick upp vid 9 tiden så såg jag att Freya redan hoppat ner i poolen. Hon var hur glad och lycklig som helst. Det var med en tagg i hjärtat som jag var tvungen att åka till jobbet. Jag skulle så gäna vilja stanna hemma med Freya, Jonas och min älskling.

Nej, nu ska jag fortsätta att se på filmen på TV 4.

Kram

fredag 17 augusti 2012

Fredag

Vad veckorna springer iväg. Tänk att det redan är fredag. Tyckte att det var måndag igår.

De sista två dagarna har inte varit de bästa. Igår hade jag en sådan dunkande huvudvärk. Det var så att jag ogärna ville röra på huvudet. Jag vilade ganska så mycket för att inte göra det värre. Idag har det varit mycket bättre. Huvudvärken har varit näst intill obefintlig jämfört med igår. Så idag har jag fått gjort lite om än det inte gått i något väldans tempo. Bättre det än att göra så att huvudet dunkar mer än dt gör.
Jag tror att det är den fuktiga tryckande värmen som gör att jag får sådan huvudvärk. Vet att den inte beror på värskebrist då jag dricker 2-3 liter vatten per dag.

Det har varit skönt att ha varit ledig igår och idag, med tanke på hur jag mått. Vädret har varit toppen, men jag har inte vågat att vara ute och njuta av solen. Det skulle bara gjort saken värre.

Nu sitter jag och tittar på friidrott. Skulle nog vara ovanligt om jag inte gjorde det ;) Ska försöka komma i säng i rimlig tid ikväll. Vill vara pigg och utvilad inför min start av jobbehelgen imorgon. Skulle gärna vilja vara hemma med min älskling. Han ska vara barnvakt åt Freya. Visst så får jag träffa henne, då hon ska sova över hos oss.

Kram

torsdag 16 augusti 2012

Stark och stolt

Jag känner mig så otroligt stark. Min chef har köpt hem mitt favvo godis och det var jag som packade upp det. Visst så var jag sugen på att norpa till mig en bit. Jag var STARK som trots otroligt sug inte tog något.

När jag jobbade på badet i tisdags var jag väldigt nära att stoppa en bit varmt chips i min mun. Även här tog STARKHETEN över. Jag slängde biten i soporna. Jag vet att jag är stark som kan motstå mina SVAGHETER. Detta gör mig så otroligt STOLT.

Nu är det 2,5 vecka sen jag åt godis senast. Det är 2 månader sen jag drack läsk. Att jag kan motstå detta gör mig så otroligt STARK och STOLT.

Kram

tisdag 14 augusti 2012

Solstråle?!?

Nja, idag kan man inte påstå att jag är någon solstråle. Har varit så jävla irriterad hela dagen. Inte blev det bättre av att jag behövde skrika som en galning för att få hjälp, trots att personen stod några få meter ifrån mig och inte gjorde något. Det är inget kul när det blir så. Personen ifråga blir själva jävligt lätt sur och irriterad om denne inte får hjälp när denne behöver det. Jag hoppas på en bättre dag imorgon.

I eftermiddag/kväll har jag varit och jobbat på badet. Det var så skönt att komma ifrån irritationen och få annat att tänka på. De timmarna jag var där gick så otroligt fort. Det är så kul att få jobba där någon gång då och då. På ett sätt så laddar jag batterierna när jag är på badet, fast där kan vara hur jävla stressigt som helst.

Nu sitter jag tröttare än tröttast i soffan. Tror att det blir en tidig kväll för mig. Jag hör hur min älskling håller på att flytta på bilarna på garageuppfarten, vet inte varför men jag bryr mig inte.

Kram

måndag 13 augusti 2012

Inget vettigt

Idag har jag inget vettigt att skriva om. Det har varit en lång och händelselös dag på jobbet. Vissa dagar är sådana verken man vill det eller ej. Men dagen tog till slut slut. Är nu hemma hos mina älsklingar. Jag sitter i soffan och min älskling sitter vid skrivbordet. Framför oss har vi våra datorer. Detta är kvällens nöje för oss ;) Jag ska snart hugga tag i min skål med ny poppade popcorn, YAMMI. Blir nog lite stickning också.

När det är sådana långa och tråkiga dagar, så är det väldigt lätt att sno åt sig en godisbit. Men jag har inte gjort det. Är så stolt över mig själva att jag nu inte ätit godis på 13 dagar. Det är inte rekord för mig, men denna gången så SKA jag klara mig utan godis. Hur underbart är det inte att klara sig utan godis?!?! Vad gör jag inte för att min magsäcksförminskning inte ska vara ogjord. Vill visa en gång för alla att jag inte ska bli överviktig igen. Mitt godis stopp är helt och hållet för hälsans skull.

Nej, nu stänger jag ner för kvällen.

Kram

söndag 12 augusti 2012

Lat helg

Trots att jag tagit det lugnt hela helgen så har jag fått gjort en del. Så all heder till mig. Det jag har kvar att göra är att få in tvätten i garderoben. Men det kan jag göra en annan dag. Det är ingen som tar det jobbet ifrån mig.

Sitter nu i soffan i finrummet och har en myspysa sidan om mig. Hon och jag ska se avslutningen på OS. Tror att vi är dom enda i familjen som ska göra det.

Som vanligt så har jag händerna upptagna. Har min stickning att underhålla mig med.

Kram

fredag 10 augusti 2012

Så gött

Vad jag och chefen satt och hejade på Sverige under semifinalen. Tänk att det hjälpte ;) Jag är så glad för killarnas skull att det gick vägen.
Här är en som kommer sitta som klistrad vid finalen på söndag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att killarna tar hem guldet. Dom är så värda det, dessa killar som varit uträknade innan OS satte igång.

Nu ska jag njuta av dagens sista mugg med java.

Kram

torsdag 9 augusti 2012

Skrivbords mys

Torsdag

Oj, oj vad dagarna går fort även om det ibland inte känns så. Tänk att det redan är torsdag idag. En dag till att jobba denna veckan. Det ska bli så skönt med en ledig helg tillsammans med mina älsklingar.

Dagen på jobbet har varit bättre idag än igår både kroppsligt och jobbmässigt. Har haft att göra hela tiden och det gör att dagen går fort. Det är så skönt det och då slipper man att titta på klockan hela tiden och räkna timmarna innan man slutar. Ska inte sticka under stolen med att jag har varit en aning irriterad på jobbet, vill inte gå in på vad. Efter att få ha pratat av sig så blev det bra igen ganska så fort. Det är så skönt att få kunna lägga det bakom sig och bli på gott humör igen.

Nu sitter jag nyduchad i soffan och slappar. Tittar som vanligt på OS, det är min drog just nu. Får man inte träna så får man se på sport.Till detta så mumsar jag på lite hemgjorda popcorn. Det är det "godis" som jag får äta.

Kram

onsdag 8 augusti 2012

Skit dag

Det har varit en skit dag både jobbmässigt och kroppsligt. Ja, jag har lärt mig att alla dagar inte kan vara på topp. Dagen på jobbet har gått i slow motion. Inte har den blivit bättre av att mina tarmar strejkat. Behöver inte gå in på det något närmare, mer än att det är jobbigt när det händer på jobbet. Av någon anledning så får jag så infernaliskt ont i benen när jag har haft problem med magen. Förstår inte varför det blir så. Det är väl till att gilla läget på den fronten.

När jag kom hem så fick jag sätta igång en maskin med tvätt. Hade fått några fula fettfläckar på min jobbetröja idag. Ville inte att det skulle få bita in förmycket i tröjan. Så hag passade på att få tvättat lite annat också. Hade en del kläder som låg i tvätthögen. Nu är det en maskin mindre att tvätta till helgen.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Jag har INTE haft något godissug över huvudtaget. Det är så skönt att det hållit sig på avstånd. Det skulle ju vara så lätt att det varit tvätom med tanke på att det varit en skit dag förövrigt.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta igång TV:n för att se slutet på handbollsmatchen. Var övertygad om att vi skulle vinna över Danmark. Så skönt det var att jag fick rätt. Nu ska vi spela semifinal på fredag mot Ungern. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att gå vägen då också.

Kram

tisdag 7 augusti 2012

1 vecka

Idag har jag varit godisfri i en vecka. Denna veckan har gått över förväntan. Men visst så har jag haft godissug, men inte värre än att jag kunnat motstå det. Nu hoppas jag på att jag att jag inte får något återfall. Ska göra allt som jag kan för att inte fastna i godisfällan igen.

Idag har jag varit ledig. Det har varit en slappedag för mig. Har tittat en del på OS. Innan det så unnade jag mig en rejäl sovmorgon. Medans jag tittat på TV så har jag passat på att sticka. Börjar nu se slutet på sjalen som jag håller på att göra.

Bredvid mig här i soffan ligger myskatten Tova och snarkar. Det tog på krafterna att jaga mattes sticka ;)

Nej, nu ska jag vara lite social och umgås lite med min älskling.

Kram

söndag 5 augusti 2012

Full rulle

Ja, idag har det också varit en dag med full fart på jobbet. Jag och Sofia som jag jobbat med har haft att göra hela tiden. Det har varit så mycket att göra att Sofia nästan inte fick någon mat i sig. Hon tyckte att det var viktigare att jag fick något i min lilla mage. Snacka om att hon är snäll och att hon tar hänsyn till att jag gjort min GBP. Efter mycket om och men så såg jag till att hon fick gå iväg och äta, för även hon behöver mat.

Nu kan jag avslöja vem det var som jag besökte i fredags. Jag var i Hanaskog och besökte min lillasyster. Vi har inte setts på 10 år. Jag vill inte gå in på varför det dröjt så många år. Det är något som bara berör henne och mej.

                                                        Så här ser vi ut tillsammans.

Som jag skrev igår så hade vi en helt underbar eftermiddag. Nu får jag verkligen hoppas att vi får träffas snart igen. Det ska inte behöva gå 10 år.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir till att krypa ner under täcket.

Kram

lördag 4 augusti 2012

Utslagen

Sitter nu i soffan och slappar. Är mer eller mindre helt utslagen, efter en hektisk dag på jobbet. Det har varit att göra hela tiden, ibland mer och ibland mindre. Periodvis så har det stressat. Jag klagar absolut inte, för jag tycker om att ha att göra hela tiden.

Igår hade jag en underbar eftermiddag i norra Skåne. Var och hälsade på en kär vän som jag inte sett på alltför många år. Vi hade en jättemysig eftermiddag. Det var mycket som skulle avhandlas, för det har ju hänt en hel del på dessa åren. Vi hjälptes åt att laga lunch, som blev en smaskig köttfärssås med pasta.

Visst så var det jobbigt att sitta och köra så långt som jag gjorde igår, men det var värt det. Tror att jag körde omkring 18 mil tur och retur.

Nej, nu ska jag luta mig tillbaks och njuta av mitt kaffe.

Kram

torsdag 2 augusti 2012

Slappedag

Så slapp jag varit idag. Det har inte gjorts så många knop. Det lilla som jag gjort idag har inte varit så ansträngande. Även som jag slappat så har svetten runnit av mig. Värmen har varit så äckligt klibbig idag. Det är fortfarande varmt och klibbigt. Får nog ta en kall dusch innan jag lägger mig.

Godismässigt så har det varit en bra dag. Har inte haft något sug, trots att jag varit ledig idag. Det är då som jag äter mest godis. Fast att jag varit i affären så traskade jag förbi allt vad godis heter utan att titta på det. Jag var så fokuserad på att ta det som jag skulle ha, grönsaker och bröd. Visst så slank det ner en Vitamin Well dryck i min korg. Den ska jag ha i bilen imorgon när jag åker norr över. När jag var ute på byn, så blev det till att hämta ut lite migrän mediciner. Fick förnyat de recepten igår.

Nej, nu ska jag börja ladda upp inför Sveriges handbolls match som startar om 25 min.

Kram

Abstinens?!?!

Jag undrar om jag redan fått det. Jag har en sådan konstig huvudvärk. Ja ja, det är inget jag dör av men det är irriterande. Har ännu inget godissug, men dagen har många timmar kvar. Det kan hända mycket på dessa timmarna. Men vilket fall som helst så SKA jag INTE äta något godis.

Jag har inga planer för dagen. Kommer att ta det lugnt och bara slappa. Efter gårdagen på jobbet är det skönt att vara ledig. Har lite ärenden att fixa på byn, men inget annat som är ansträngande.

Imorgon kommer jag att vara på språng hela dagen. Ska åka till norra Skåne och träffa en kär vän. Denna vän vill vara anonym och det accepterar jag. Innan den trippen blir det ett läkarbesök. Bara den sedvanliga besiktningen ;)

Nej, nu ska jag mysa med min gamla katt. Hon ligger här sidan om mig och spinner för fullt. Mattes lilla mys pysa.

Kram

onsdag 1 augusti 2012

Första dagen

Första dagen utan godis har gått bra. Då har jag verkligen blivit utsatt för fresteler, då jag jobbat på badet. Jag har inte haft det minsta suget på att norpa till mig något. Nu hoppas jag på att det fortsätter lika bra som det gjort idag. Jag vet att det kommer att komma motgångar, men dessa ska jag försöka vara stark i och motstå. Alla så kommer man ner i svackor, det är bara till att inse det. Men dessa är till för att ta sig igenom och komma stärkt ur.

Dagen på jobbet har gått i racerfart. Jag har knappt haft tid att gå på toa. Det har varit full rulle, med massor av kunder att expiera =) Det är detta som jag gillar. Tiden den bara rusar iväg och man hinner inte med att titta på klockan. Visst så kan det vara jobbigt att springa från den ena kassan till den andra och att göra mat. Jag har lärt mig att det är inte lönt att stressa, för det är då som det blir fel. Kunderna får acceptera att jag inte kan vara överallt på en gång.

Nu sitter jag i soffan och har precis druckit upp en mugg med kaffe. Behövde något för att hålla mig vaken en stund till. Kvällen kommer att vara lugn. Jag tror att jag kommer att sticka lite medans jag tittar på TV.

Nu ska jag ner till köket för att hämta lite vatten.

Kram

Ingen bra start

Ja, min dag fick inte den bästa starten. Blev väckt av att grannen drog igång en motorsåg samt en grävmaskin. Till råga på allt så hade jag huvudvärk.

Nu känns det bättre. Jag är nu på badet och jobbar. Snacka om frestelser för mig som fr.o.m. idag INTE ska ära godis. Det är bara till att vara hård mot mig själva.