torsdag 29 december 2011

Irritation

Js, det har jag kännt idag. Behöver inte nämna på vem, men det är inte min sambo. Denna personen har nu ganska så  många gånger tyckt att saker som jag gör, gör jag fel. Och idag var jag nära att klippa till denna person, då jag nu tycker att det inte är dennes ensak hur jag gör. Jag tycker det är viktigast att jag gör det jag ska och att jag sen gör det på mitt sätt är inget fel. För det finns inget rätt eller fel i denna situationen.
Ja, nu lämnar vi detta.

Det har inte hänt så mycket sen jag skrev här senast. Jag har nu inte druckit läsk på två dagar och det är inget som jag saknar heller. På jobbet har det blivit mineralvatten istället och det är lika gott det med. Jag har även försökt att dra ner på godiskonsumtionen. Det är på denna fronten som jag kommer att få kämpa. Ja, jag erkänner att jag är en gottegris. Godis och chips är som knark för mig. Men det viktigaste är att jag kan dra ner på godiset och känna mig nöjd med det. Jag vet med mig att jag nog inte kommer att kunna bli helt godisfri.

Idag har varit en sådan dag då jag kännt ett sug efter något, men inte vetat vad. Jag dödade detta suget med två bananer och det är jag väldigt nöjd med. Men tyvärr så har det slunkit ner en zootablettask. Det är inte lätt att vistas bland godsaker hela dagen när jag är på jobbet. Här kommer det att bli en kamp för mig, men det ska gå med mycket motivation och envishet. Jag får ladda upp med nyttigheter och ha dessa med till jobbet.

Nej, nu ska jag ta och krypa ner under min goa värmefilt. Känner att jag har en förkylning på G, så det kan vara skönt med lite avslappning.

Kram

tisdag 27 december 2011

HJÄLP!!!!

Nu behöver jag all hjälp jag kan få, för att få rätsida med maten och träningen. Jag har de senaste två månaderna gått upp 3 kg. Kanske inte så mycket för vissa, men för mig är det katastrof. Jag trivs inte med mig själva och dessa extra kilona. Jag vet inte vart de har satt sig, för jag kan inte se det. Det känns inte på kläderna heller.

Jag vägde mig imorse och då visade vågen 70 kg. Till mina 165 cm är det väl en helt ok vikt, men går jag efter BMI så är jag överviktig och det vill jag INTE vara. När jag kommer ner på 69 kg är jag "normal" viktig enligt BMI. Visst så ska man inte stirra sig blind på BMI och KG, men det är så lätt att göra det. Mitt mål är att försöka komma ner på en vikt omkring 66-67 kg. Visst så skulle det vara helt underbart om jag kom ner till 65 kg, men det är inget som är ett måste. Det viktigaste är att jag blir NÖJD med mig själva och det är jag inte nu.

Nu behöver jag hjälp från er läsare med positiva tillrop. Jag behöver någon som ställer krav på mig och kommer med förslag på hur jag ska gå tillväga. Självklart så vet jag att jag måste äta mer konsekvent och nyttigt än vad jag gjort den senaste tiden. Jag vet också att jag måste komma igång med träningen, för detta året har det inte blivit mycket av av den varan. Det har varit många envisa förkylningar, problem med min ledgångsreumatis samt två operationer.

Nu är jag redo att ta tag i mitt liv. Jag vill ju inte att min Gastric Bypass (magsäcksförminskning) ska vara ogjord. Den gjorde jag för att må bra. Att bli smal var inte mitt mål, mitt mål var att min ledgångsreumatism inte skulle bli värre. I takt med min viktminskning så har värken blivit mindre. Sen vill jag inte heller att min bukplastik ska vara ogjord. Visst så är jag inte helt nöjd med den, men jag är så glad att slippa allt löst daller på magen. Nu har jag ett litet häng kvar under troskanten. Detta är inget som man kan åtgärda förrän det gått ett år. Så jag får vara så snäll att vänta till mitten av september nästa år innan jag får besked om det går att få bort det hänget.

Jag har ett löfte till mig själva för nästa år. Det är att komma igång med träningen och att skippa det onyttiga såsom godis och läsk. Visst så ska jag få unna mig något gott, men inte varje dag, som det blivit den senaste tiden. Vill jag äta något i godisväg så får det bli popcorn eller nötter. Lästen ska jag försöka att klara mig helt utan. Har gjort det förr, så det ska nog inte bli några större problem.

Så snälla NI, nu behöver jag allt stöd jag kan få i med och motgång. Jag vill inte göra mig själva besviken. Nu ska jag en gång för alla göra något bra av mitt liv. Ja, då menar jag på tränings och mat fronten.

Kram

tisdag 20 december 2011

Dålig

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden. Det har varit och är så mycket som händer och sker. Kan berätta att min svärmor och styvmor är hem kommna fårn sjukhuset. Allt är bra med dom. Alltså så bra det kan vara. Tyvärr så har inte närminnet blivit bättre för svärmor. Vi hoppas alla på att det ska komma tillbaks med tiden. Det får ta den tid det tar.

Nu är det bestämt att julafton firas hemma hos oss. Så det är en del som ska fixas med. Det ska handlas mat, lagas mat och städas. Ja, julklapparna ska vi också fixa klart med. Har inte handlat alla ännu. Tror att vi gör det imorgon när vi ska till Malmö.

Ja, appropå Malmö. Jag ska på återbesök på Akademikliniken imorgon eftermiddag. Ska även göra en bedömning för bröstlyft. Får jag inte det så blir jag inte ledsen. Jag kan leva med mina taxöron ;) Det viktigaste för mig var att jag fick bukplastiken.

Nej, nu ska jag sätta mig och slappa lite.

Kram

lördag 17 december 2011

Nu räcker det

Nu får det för FAN räcka för mig. Under de 4,5 veckor som min svärmor legat på sjukhuset så har mina matvanor inte varit de bästa. Det har slarvats något så kopiöst med maten och det har resulterat i att jag gått upp 3-4 kg. Jag är ABSOLUT inte nöd med mig själva nu. Inte för att dessa kilona är någon kattastrof, men de gör att jag känner mig TJOCK. Nu är det slut med godis och slarv med maten. Det i "godis" väg som jag får äta nu är nötter och popcorn. Jag vill bli av med dessa kilona så fort som möjligt.

Idag har vi varit ute och köpt de första julklapparna. Ja, jag vet att vi är tidigt ute ;) Det har även påbörjat med inhandlig av mat till julafton. För nu är det bestämt att julafton ska firas hemma hos oss. Det är första gången som vi kommer att göra det. Jag har velat det i många år, men älsklingen min har tyckt att det var helt ok att vi var hemma hos hans föräldrar. Visst, det är ju inte kul att jag fått min vilja genom pga sjukdom, för det var inte så här jag ville att det skulle bli. Men nu ser jag fram emot att ha hit våra familjer.

Från halv fem i eftermiddags blev vi med barn ;) Vi är barnvakter åt ÄLSKADE Freya och HUGO. De ska vara här tills någon gång imorgon. Tror att det kommer att kännsa ovan med att ev behöva gå upp inatt för att fixa välling åt lilleman. Men så är det att ha barn i huset. Vad vi ska hitta på med dem imorgon vet jag inte. Vi får ta det som det kommer. Jag ska NJUTA av att ha älsklingarna här, för det är inte så ofta som vi får rå om dem helt själva.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på TV.

Kram

tisdag 13 december 2011

Ännu en dag

Då har snart ännu en dag gått. Jag är lika trött idag som igår. Skulle just nu kunna somna över datorn. Idag vet jag varför jag är trött. Det beror på att jag varit på vattengympa och akupunktur. Två aktiviteter som gör mig fullkommligt avslappnad och därmed jättetrött. Det kommer att bli tudug kväll för mig idag. Börja jobba 1 timme tidigare imorgon än vad jag brukar. Men i gengäld så kommer jag att sluta 1 timme tidigare också. Det passar mig perfekt, då jag ska på handboll direkt efter jobbet.

I eftermiddag så har jag bakat 80 lussekatter. 1 av dom har redan försvunnit ner i min mage. Lussekatterna smakade smaskens, skulle kunna äta flera ;) Men jag får ta det lungt med dom. Hade tänkt ta några med mig till svärmor. Han kan behövas muntras upp på sjukhuset.

Förutom lussebaket så har jag fått tvättat också. Gött att ha det gjort. Förhoppningsvis så slipper jag tvätta till helgen då jag är ledig. Det skulle vara underbart, för vi ska vara barnvakter på lördag till två busungar.

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga en stund.

Kram

måndag 12 december 2011

Sjukt trött

Jag är så enormt trött. Tror att det är min kropp som behöver all vila den kan få efter de senaste veckornas turbolens. Inte känns det bättre med att jag nog håller på att bli förkyld, med det försöker jag att inte tänka på. Har inte tid eller lust med att bli sjuk.

Min svärmor ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Nu är det 4 veckor sen hon belv inlagd, men förhoppningsvis så får hon nog komma hem på permis denna veckan. Det ska vara ett anhörigsamtal på onsdag. Vi får hålla tummarna på att det kommer att gå bra. Det är inget hellre vi vill än att hon ska få komma hem. Tror att det kommer att bli ett steg i rätt rikning med tillfriskningen för henne när hon kommer hem. Att bara få komma in i vardagen kommer att bli ett stort lyft.

Styvmor min är också kvar på sjukhuset. Vi vet inte när hon får komma hem. För henne så har det tillstött en hel del sen hon blev inlagd för 1 vecka sen. Men det är bättre att det händer när hon ändå är på sjukhuset. Det som tillstött är ett blödande magsår, gikt samt problem med underlivet. Det var katetern som orsakade det. Men hon mår mycket bättre än vad hon gjorde näe hon blev inlagd och det är det som är det viktigaste.

Imorgon är jag ledig och det ska jag njuta av. För det har blivit lite för mycket för mig de senaste dagarna. Förutom jobbet så har jag pluggat med min grupp. Vi har ett arbete som ska vara inne på onsdag. Det mesta är klart nu och det känns verkligen skönt. Nu ska vi bara sätta den sista piffen på arbetet innan det lämnas in.

Nej, nu tror jag att jag ska slappa framför TV:n. Känner att jag är värd det ;)

Kram

onsdag 7 december 2011

Orken tryter

Just nu så har jag inte mycket ork kvar när jag kommit hem fårn jobbet. Allt är så jobbigt känslomässigt just nu. Jag skrev ju i mitt förra inlägg om hur jag mår.

Kan nu säga att min svärmor har nu legat 3 v på sjukhuste och NU äntligen har vi fått besked på vad som felar henne. Förutom vitaminbrist så har hon haft två mindre proppar i hjärnan. Ystad kunde inte se detta när dom granskade hennes röntgenplåtar. Dom skickades vidare till Lund för granskning, så det är dom som såg propparna. Det känns väldigt skönt att ha fått en diagnos att jobba utifrån. Tyvärr så får hon stanna denna vecka också på sjukhuset, då hon har dragit på sig en urinvägsinfektion. Men vi tycker att det är bättre att hon stannar kvar och blir frisk från den innan hon kommer hem.

Jag skrev även i mitt förra inlägg att min styvmor åkt in på sjukhuset med en allvarlig hjärtinfarkt. Hon har nu fått gjort ballongsprängning av det igentäppta kärlen. Nu är hon flyttad från Lund till Ystad och hon mår bättre. Hon är fortfarande för svag för att vara uppe, men vad gör det!!?? Troligtvis får hon stanna kvar på sjukhuset hela nästa vecka.

Nej, nu ska jag gå och slappa ett tag. Har precis suttit lite med ett grupparbete.

Kram

måndag 5 december 2011

Tillbaks

Äntligen är jag på banan igen. Förra veckan var verkligen tuff för mig. Det började i tisdags med att jag vaknade med världen huvudvärk. Trodde att eftermiddagens vattengympa och akupunktur skulle råda bot på det. Men ack vad jag bedrog mig.

I onsdags fick jag bekänna mig besegrad av huvudvärken som nu blivit migrän. Jag fick snällt ringa och sjukanmäla mig. Sa att jag kommer imorgon igen. Sov mer eller mindre hela dagen men inte blev det något bättre snarare tvärt om.

Det första jag gjorde i torsdags morse var att ringa till vådcentralen, då jag trodde att mitt huvud skulle explodera. Sen var det med stort vemod som jag ringde till jobbet och sa att jag stannar hemma resten av veckan. Gick sen och la mig igen. Hade nog precis somnat när vårdcentralen ringd mig. Dom gav mig en akuttid samma eftermiddag, då dom tyckte att det var oroväckande med min huvudvärk. Kan säga att nu hade jag så ont i huvudet att jag önskade att jag låg 3 m under jorden. Jag grät också av smärtan.
Det gjordes en massa nevrologiskaundersökningar, för att utesluta någon allvarlig hjärnskada. Det uteslöt även hjärnhinneinflammation. Min huvudvärk berodde på en väldigt kraftig migrän. Jag fick med mig hem en medicineringplan för resten av veckan. Medicinerna hade jag redan hemma, men jag trodde att jag redan tagit den rekommenderade dosen. Lyckligtvis så tyckte läkaren att jag skulle utöka "min gamla" medicinering.
Det var verkligen skönt att åka hem med en plan för att försöka bli frisk.

I fredags så låg jag och vilade ganska så mycket. På kvällen kännde jag att det började kännas lite bättre. Vilken lycka för mig.

När jag vaknade i lördag så hade jag inte mycket kvar av huvudvärken. Hoppet för att kunna följa med på julbord med älsklingens jobb kom.
På förmiddagen åkte vi och shoppade lite kläder till min älskling. Jag hade redan veckan innan köpt mina.
Medans min älskling var och beökte sin mamma på sjukhuset så började jag göra mig redo för kvällen. På något sätt så lyckades jag med att sätta i min hårförlängning och få den bra på första försöket. Det kändes märkligt att vara långhårig. Var evigheter sen jag var det senast. Skriver kanske kom kvällen vid ett senare tillfälle. Kan säga så mycket som att den var hur underbar som helst.

Så här såg jag ut i lördag

Igår vaknade jag UTAN huvudvärk. Det var en magisk känsla. Kan det vara alkoholen som "botat"mig??? ;) Skämt å sido. Det var hur underbart som helst att inte ha huvudvärk.

Idag har jag varit åter på jobbet, hur skönt som helst. Min dag på jobbet har gått galant. Den har varit utan huvudvärk.
På vägen till jobbet ringde min pappa mig. Han var hur förtvivlad som helst. Hans fru var på väg in till sjukhuset. Pappa hade inte fått någon som helst kontakt med henne när han kallat på henne. Jag ringde pappa sent i eftermiddags för att höra hur det vara med hans fru. Det visade sig vara ganska så illa med henne. Hon ligger på sjukhuset i Lund. Hon hade fått en massiv hjärtinfarkt. Hennes aorta hade varit ganska så illa igensatt, men nu har dom fått fart på den igen. Läget är fortfarande väldigt kritiskt för henne. Vi får ta en dag i taget.

Nej, nu ska jag sätta mig och kolla igenom ett prov som ska vara inlämat tills imorgon kväll.

Kram