måndag 31 oktober 2011

Måndag

Fattar inte vart tiden tar vägen. Idag är det den 31 oktober och det är 7 veckor sen jag blev opererad. Tiden verkligen flyger fram, bokstavligt talat. Igår kändes det som att måndag låg låååångt fram i framtiden. Berodde väl på att jag inte mådde så bra.

Dagen på jobbet har verkligen försvunnit i ett nafs. Det har varit att göra hela tiden. Under lunchen var det full rulle. Vilket är ovanligt för att vara en måndag. Resten av eftermiddagen har det väl inte varit så många kunder, men vi har städat och röjt undan. Det är sådant som måste göras. Städningen ska göras varje dag. Inte min favvo syssla, men någon måste göra det.

Imorgon är jag ledig. Har inga speciella planer för dagen, förutom att jag ska på vattengympa. Känner hur min kropp skriker efter det varma vattnet. Det är nu 6 månader sen jag var på vattengympan senast. Mina leder börja bli ömma och stela. Detta är nackdelen för min ledgångsreumatism. När jag ändå är på sjukhuset så ska jag svänga förbi reumatologen, för att boka en tid samt hör när jag kan börja med mina sprutor igen.
Sen så måste jag plugga lite. Har två tentor till helgen =(

Kram

söndag 30 oktober 2011

Inte som planerat

Idag har min dag inte varit som planerat. Fick gå hem tidigar från jobbet, då min magsjukdom slog till med dunder och brak. Nu känns det bättre, så jag ska jobba imorgon igen. Men innan jag gick hem var det en hel del att göra. Kunderna kom med en strid ström, inte så att det känndes jobbigt. Jag/vi hann även med att förbereda inför veckans lunch. Potatiesn är skalade och kyckling gratängen gjord. Det är skönt att ha det gjort, då jag inte börjara förrän kl 10,30 imorgon. Det blir så snålt med tiden då lunchen ska vara klar tills
kl 12.

När jag kom hem gick jag raka vägen upp till sängen. Min kropp blir hur urlakad som helst när jag får ett skov. Sov nog en timme, men det känndes bättre. Peppar peppar så har tarmarna lugnat ner sig nu. Jag har kunnat äta kvällsmat utan att den kom ut bakvägen på ett kick.

Ikväll har jag varit effektiv. Det har rensats bort en massa kläder som är förstora. Ska ge dem till en arbetskamrat imorgon. Jag har även fått rensat bort en massa annat skit som bara slängts in i garderoben. Nu hoppas jag att jag kan hålla ordningen, för jag är expert på att samla på mig sånt som kan vara bra att ha.

Nu sitter vi och tittar på Beckfilmen på TV4. Har nog sett den tidigare, men jag tycker att Beckfilmerna är bra. Så nu kommer jag att avsluta bloggandet för kvällen.

Kram

Jag tävlar om en jacka

Jag tävlar hos  Suzans blogg om en Sirius Jacka från Röhnisch.

 

Tävling: Vinterjacka från Röhnisch!

Missa inte chansen att vinna en Sirius Jacket
från Röhnisch (i valfri färg och storlek).

SIRIUS JACKET:

"Härlig, varm paddad jacka. Praktiska fickor fram med skön invändig fleece.
Innerficka för mobil eller iPod. Vind- och vattenavvisande med extra
värmande parti över axlarna, som vi kallar Sun System.
Avtagbar huva, silvermetallknappar och 2-vägs YKK-dragkedja.
Mjuka, ribbade muddar håller värmen över handlederna.
Tjusigt innerfoder med text. Snygg och funktionell på samma gång."

lördag 29 oktober 2011

Stressigt värre

Den sista timmen på jobbet idag blev stressigt värre. Det kom in en kund och beställde 9 portioner med fläskfilé. Det är inget som vi har förberett. Helst vill vi ha in beställningarna några timmar innan, men idag fick vi knappt en timme på oss. Snacka om att vi for runt som två yra hönor i butiken för att samla in de råvarorna som vi behövde. Jag tog på mig att skala och klyfta potatis. Kändes som det tog en hel evighet innan de var klara. Medans de låg i fritösen så fixade jag till salladen och bea-såsen. Min chef stekte filéerna, fixade till tomaterna. Vi blev klara i tid, trots våran yra stil ;)

Annars så har dagen på jobbet varit ganska så lungn. Tur det med tanke på hur min sista timme var. Skämt och sido. Det har hunnits med att torka av ytor och massa annat som ska göras. Under ett tag var jag så trött att jag skulle kunna somna stående. Men vad inte lite kaffe kan fixa är inget att hänga i granen. Efter en kopp kaffe var jag på banan igen.

Som ni förstår så har jag inte gjort något här hemma idag och så kommer det att vara resten av helgen. Men vad gör det. Sysslorna springer inte ifrån mig, dom finns där när jag har min lediga dag på tisdag.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av kvällen med mina älsklingar.

Kram

fredag 28 oktober 2011

Nada

Ja, idag blir det inget vettigt inlägg för mig. Jag har nada i inspiration och är tröttare än vad jag brukar vara. Det har även dunkat som fan i huvudet. Så det har med andra ord inte gjort så många knop av mig idag. Känner att jag snart ska gå och lägga mig, så att jag orkar med att jobba helgen.

Kram

torsdag 27 oktober 2011

Full fart

Idag har jag varit ledig och det har varit full fart för mig. Började med att hunden och ena katten skulle till vetrinären. Roy skulle vaccineras och Tova skulle lämna blodprover. Allt gick bra för båda. Fast Roy var gnällig. Tydligen är det väldigt vanligt att schäfrar tror att dom är små och ynkliga när dom får sprutor. Han gnällde en del, men det gick fort över. Värre var det då för Tova. Henne behövde dom sticka två gånger för att få ett rör med blod. Så hon blev stucken i båda benen.

Hemma igen så fick jag höra att mina svärföräldrar var barnvakt. Så jag ringde till barnens mamma för att höra om det var ok om jag lånade Freya för att ta med henne på marknad och det var det. Det var till att montera in bilbarnstolen och "slänga" in vagnen i bilen, för att åka och hämta lillan. På vägen dit ringde jag mina svärföräldrar så att dom visste att jag skulle hämta Freya, men det visste dom redan. Min svägerska hade ring dem och berättat.

Ännu en gång hemma igen för att gå till marknade med Freya. Vi var där inte så länge, då det inte var det bästa vädret. Men det blev ett varv runt marknaden. Jag köpte en BH och ett par trosor. Även det obligatoriska marknadsgodiset inhandlades. Freya och jag blev även hungriga, så vi slog på stort och köpte vars en korv i bröd. Dricka hade jag köpt tidigare. När vi gick hem ringde jag min svägerska, så att hon visste att vi var på väg. Lilla Freya skulle bli hämtad hemma hos mig. Vi kom hem innan "mamma" kom, men vi stannade kvar ute. Tyckte att det var onödigt att gå in för bara några minuter.

När Freya åkt hem satte jag mig i bilen för att åka till Bo Ohlsson. Behövde hem kattsand. Ja, ni som känner mig rätt vet att jag handlade med än kattsand. Det blev lite underkläder till älsklingen och mig, strumpor, inneskor, servetter, en låda till ungarnas leksaker samt lite annat smått och gott inhandlades. På vägen hem får jag in om affären för att införskaffa lite middag. Idag blev det schnizel, pommes, sås och grönsaker.

Efter middagen åkte vi och köpte två malar till vårt stora akvarium. Det började bli ganska så mycket alger i det karet. Nu efter bara några timmar så ser vi hur malarna gjort sitt jobb.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Inte för att jag ska till jobbet imorgon, men jag behöver plugg. Så då är det väl bäst att jag är pigg och utvidad för det.

Kram

tisdag 25 oktober 2011

13317

Nu undrar ni säkert vad detta är för siffror som jag skrivit i rubriken. Jo, det är antalet steg som jag tagit idag. Med tanke på att det varit lite att göra på jobbet så är jag ganska så nöjd med stegantalet. Totalt blir detta 6,659 km. Inte helt fyskam. Förhoppningsvis så blir det mer steg på jobbet imorgon. Men det beror helt på hur mycket det är att göra.

Efter jobbet for älsklingen och jag till affären för att fylla på kylskåpet. Det började eka väldigt mycket i det ;) Nu är det väl fyllt igen. Innan affären var vi inom till akvariebutiken. Vi skulle köpa ett litet akvarium för en kampfisk. Vi har två kampfiskar i vårt enan akvarie, men det har visat sig att det är två hanar (den ena är inköpt som hona) och två kamphanar går inte att ha tillsammans. Det slåss på liv och död. Detta vill vi inte att det ska hända, därav köp av ett nytt "kar".

Ja, annars så har jag inte hunnit med så mycket annat här hemma idag.

Nej, nu ska jag snart gå och tryna kudden.

Kram

måndag 24 oktober 2011

Kaos

Fy bubblan vad det har varit kaos i min mage idag. Mina tarmar och jag har inte varit bästa vänner. Det är inget kul när detta händer när man är på jobbet. Så var det för mig idag. Kan säga att det har varit ganska så många toabesök. Nu vet jag att det det inte är någon maginfluensa, eller matförgiftning jag fått. Jag har en magsjukdom som då och då slår ut mina tarma och idag var det tid för det. Nu känns magen bättre och jag hoppas att det så förblir. Ja ja, jag har kunnat sköta mitt jobb och det är det som är det viktigaste. Tur är kanske att det varit lite att göra på jobbet idag.

Helgen har varit toppen. I lördags så var vi barnvakter åt Freya och Hugo. Det var hur underbart som helst att få rå om dem. Våran familj kändes komplett när dom var här. Denna gången blev det inte så mycket lek och bus. Vi var ute och promenerade en del, då vi behövde handla lite. Lille Hugo låg och såv mest hela tiden, medans Freya satt och njöt. När barnen åkt hem passade vi på att vila en stund, för vi skulle träffa dom igen på kvälle. Då skulle vi på födelsekalas hos deras morfar, min svärfar.

Igår på förmiddagen så pluggade jag med delar av gruppen från Uppsala. Vi tog en paus över eftermiddagen, då jag skulle iväg på handboll. Hemma igen var det åter att sätta sig vid dator för att fortsätta med plugget.

Som jag skrev tidigare så har det varit lite att göra på jobbet. Det brukar så vara om måndagarna. Inte gör det saken bättre att det är dagen innan löningen. Folk har inte råd att gå ut och äta så här i slutet av månaden. Jag tror att det blir bättre om någon dag.

Nej, nu ska jag fortsätta att glo på dumburken. Men först så ska jag gå och ha dricka, känner att jag är törstig.

Kram

söndag 23 oktober 2011

Snabbis

Tittar bara inom som snabbast. Har haft en underbar helg. Jag har varit mycket social. Allt från att vara barnvakt till födelsedagskalas och handboll. Det har även blivit plugg med gruppen från Uppsala.

Nu ger jag upp för dagen. Vill ju vara pigg och utvilad inför jobbet imorgon.

Jag uppdaterar bättre en annan dag, då jag förhoppningsvis är piggare än vad jag är nu.

Kram

torsdag 20 oktober 2011

Ömma ben

Vad mina lår är ömma idag. Känns som om jag kört världens träningspass för låren, men det har jag inte. Kan det beror på att jag "kutar" runt på jobbet hela dagarna? Det blir inte så mycket tid över för att vila och det gör mig absolut inget. Jag är på jobbet för att jobba inte för att vila mig. Nåja, det ömma kommer väl att gå över någon gång.

Imorgon är det sista jobbedagen för denna veckan. Tycker att denna veckan har rusat iväg i en hiskelig fart. Bättre att det är så än att dagarna sniglar sig fram.

Innan jag åkte till jobbet vart jag inom till vetrinären i Ystad. Behövde rådfråga lite om Tovas medicinering, då hon inte mår så bra för tillfället. Han har fått problem med sin astma. Stackars min älskade Tova. Vi kom fram till att öka brickanylen, samt att hon ska dit för ett besök på torsdag. Nu sedan jag kom kom hem för snart två timmar sen har hon haft 3 ganska så stora anfall. Jag lider så med henne. Jag vet precis hur hon har det då jag själva är astmatiker. Nu sitter husse och gosar med henne och hon njuter till fulla drag av det.

Kram

onsdag 19 oktober 2011

Slappar i soffan

Just nu så sitter jag och slappar i soffan. Blev som nerklubbad efter kvällsmaten. Det är bara lite mer än en timme sen jag åt. Det blir så när man jobbar till 7 på kvällen.

Dagen på jobbet har gått ganska så fort. Det har varit att göra nåstan hela tiden. Har vi inte servat kunder så har vi städat. Det är sånt som ska göras. För det är ju inte så trevligt som kund att komma till ett matställe som inte är fräscht. Jag skulle själva inte vilja gå till ett sådant ställe. Det finns alltid något som behövs torkas av, så någon brist på jobb har vi inte.

Nej, nu ska jag glo lite på TV. Sen blir det sängen. Känner att jag behöver komma till sängs i rimlig tid. Jag har en tendens att vara uppe till midnatt, då jag inte behöver sitga upp i ottan när jag ska till jobb.

Kram

tisdag 18 oktober 2011

Kväller

Ups, vad denna lediga dagen har gått fort. Och mycket har jag inte fått gjort. Har varit otroligt trött, så det har blivit en del vila. Jag i allafall fått pluggat lite och tvättat. Det var det som var det viktigaste för dagen. Har även suttit i två träffar med min studiegrupp från Uppsala. Nu börjar vi komma ganska så långt på denna grupp uppgiften.

Nu sitter jag i soffan och bara slappa och tycker att det är hur skönt som helst. Ska sitta här en stund till, sen blir det sänge. Har tre jobbedagar framför mig. Sen är helgen ledig. Vet att vi ska vara barnvakter på lördag och att vi ska bort på kvällen. På söndag ska jag på handboll. Så med andra ord blir det en ganska så slapp.

Kram

måndag 17 oktober 2011

Trötter

Ikväll är jag tröttare än tröttast. Det känns verkligen att jag varit borta från jobbet i 4 veckor. Nåja, imorgon är jag LEDIG från jobbet. Men det ska pluggas och åter pluggas samt tvättas. Känner att det börjar bli en aning trångt i tvättkorgen ;)

Jag köpte en ny trisslott på jobbet idag igen. Denna gången skrapade jag fram 25 kr gånger 10. SÅ jag blev alltså 250 kr rikare =) Nu tror jag inte att jag ska köpa fler lotter, då jag tror att min tur är förbrukad nu.  Men visst så är jag frestad på att prova lyckan igen, men jag får helt enkelt hålla mig från lotterna, hihihihi........

Nej, nu tror jag att jag ska gå och sminka av mig för att sen krypa ner i min goa säng.

Kram

söndag 16 oktober 2011

Tji fick han

Så då var två av tre arbetsdagar avklarade. Dom har gått hur bra som helst. Det har varit en jämn ström av kunder hela tiden. Det är så man vill ha det, istället för att jobba häcken av sig då och då. Visst ibland blir det stressigt värre och ibland händer det inget, men så är det när man jobbar i servicebranschen.

Medans jag har varit på jobb idag har min underbara älskling fixat här hemma. Har har satt upp en ny lampa i köket. Förra lampan gick sönder förra helgen. Han har även dammsugat och bytt vatten i båda akvariumen. Han har även haft besök av sina föräldrar, det var därför som dammsugaren åkte fram ;) Skönt att jag slipper dammsuga när jag är ledig på tisdag.

Idag har trisslotter varit hårdvaluta på jobbet. Ärligt talat så vet jag inte hur många som vi sålt och hur många som jag aktiverat. Men innan jag skulle sluta för dagen kom det in en kund som skulle lösa in en lottvinst. Han hade vunnit 75 kr som han ville ha i nya lotter. Vi hade fyra lotter kvar som var aktiverade, han tog tre av dem. Jag kunde inte låta den fjärde och sista lotten hänga kvar. Sagt och gjort så köpte jag den lotten och skrapade den direkt. Jag skrapade fram 50 kr och dubblade vinsten. Så jag blev med andra ord 75 kr rikare ;)
Tji fick kunden som lämnade kvar en lott =)

Nej, nu känner jag hur trött jag är. Tror att det blir sängen nu för mig. Har ju en jobbedag imorgon också.

Kram

torsdag 13 oktober 2011

Tillbaks

Ja, nu är jag tillbaks i trippelbemärkelse. Den första är att jag är tillbaks på bloggen efter några dagars frånvaro. Det har varit så mycket de senaste dagarna att jag inte hunnit med att blogga. Jag har prioriterat annat. Återkommer till det lite senare. För det andra så är jag tillbaks på jobbet efter 4 veckors sjukskrivning och för det tredje har jag kommit tillbaks till träningen.

Frånvaron från bloggen beror på jobb och studier. I tisdags började jag jobba igen och det var hur gött som helst att komma tillbaks. Jag har saknat jobbet och arbetskamraterna samt den sociala biten. Bara att få komma hemifrån är guld värt. Dagarna på jobbet tisdag och onsdag har gått hur fort som helst. Direkt efter jobbet i tisdag var det studier och igår for jag iväg på handboll. Så det har varit två intesiva dagar, men inget som jag klagat på. Visst så var det lite kämpigt i tisdags att sätta sig med grupparbetet och veta att det var HUR mycket som helst som skulle göras. Tror inte att jag stängde av datorn innan kl 00,30 på natten, och då var vi inte halvfördiga. Tyvärr så kunde jag inte bidra med något igår, när arbetet gjordes klart och lämnades in. Jag hade dåligt samvete för detta, men jag vet att de andra hade full förståelse att mitt jobb fick gå före. Det är så att jag får bidra med mera på nästa moment i grupparbetet.

Idag var jag ute på mitt första ordentliga träningspass sen bukplastiken för 4,5 vecka sen. Tyvärr så krånglade det för mig med tidtagningen och mätningen av turen. Jag gav mig ut på en löp/promenad runda. Det märktes att jag var hur otränad som helst. Det var nog 5 månader sen jag tränade ordentligt senast. Som jag flåsade och svettades när jag kom hem. Det jag ångrade var att jag inte tog min astmamedicin innan rundan, för mina luftrör snörpte verkligen ihop sig. Så till nästa runda ska jag inhalera INNAN. Ja, ja man kan inte kommaihåg allt, när det var så länge sen jag sprang senast.

Nu sitter vi och tittar på Drömmen om ett barn på TV3. Jag känner såväl igen mig i parens situationer, då jag/vi gått igenom vad de barnlösa paren går igenom.

Kram

måndag 10 oktober 2011

19 år

Idag firar min älskling och jag 19 år. Vi firade det redan i lördag med att gå ut och äta. Menjag har inte kunnat hålla mig borta från att köpa något åt honom. Det blev en stor bukett med röda rosor. Något som vi tycker om båda två.
Det fanns även påpassligt nog en Dagens ros i tidningen idag till min älskling, som jag skickade in någon gång under förra veckan. Så det var rena turen att den kom i tidningen idag.


I dag har jag som vanligt pluggat. Känner att jag börja halka efter, hur mycket jag än pluggar. Det blir så jobbigt när man får den kännslan. Imorgon kväll efter jobbet så har jag "träff" med kalkyleringsgruppen. Jag hoppas att vi blir klara med våran gruppuppgift, för sen måste jag ängna min tid åt en datortenta i redovisningen. Den ska in på bedömning denna veckan.

Nej, nu ska jag se på CSI. Sen blir det sängen, så att jag är utvilad och pigg för att jobba imorgon.

Kram

lördag 8 oktober 2011

Underbar kväll

Vilken underbar kväll vi haft. Vi unnade oss lyxen med att gå ut och äta gott. Jag beställde oxfilé med klyftpotatis och beasås. Älsklingen mig beställde grillspett, pommes och tzatziki. Till detta drack vi cider och öl. Det var hur mysigt som helst att äta uta. Detta gjorde vi för att på måndag firar vi 19 år tillsammans. Tänk vad tiden har gått fort, fattar inte att det gått 19 år. Jag älskar honom fortfarande lika mycket som jag gjort alla år.

Tidigare idag så har jag suttit med studierna. Min grupp har haft "träff" via dator, för att få ihop vårat grupparbete. Vi kommer att fortsätta med det imorgon. Jag är dom så tacksamma för all hjälp jag fick idag, då jag hade kört fast så det rök om det. Nu känns det bättre. Ska plugga lite innan jag lägger mig. Har några siffror som inte stämmer riktigt och de vill jag ha på plats innan träffen imorgon.

Annars så har det inte blivit gjort närog av mig här hemma idag. Älsklingen min har varit desto mer aktiv. Han har gjort trädgården redo för vintern. En stor del av det vissna är nu nerklippt och kört till återvinningen. Medans han gjorde det låg Roy och övervakade husse. Denna hunden älskar att vara ute och slappa. Ja, han älskar att busa också när han är ute.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på filmen på kanal 5, sen blir det kalkylering för hela slanten innan sängen kallar för mig.

Till min älskling:
JAG ÄLSKAR DIG ÖVER ALLT ANNAT!!!!

Kram

fredag 7 oktober 2011

Slitit hår

När jag satte mig för att göra min del av grupparbetet, så körde jag fast. Jag fattade inte hur jag skulle komma vidare. Det slets verkligen hår av all frustration. Har fortfarande inte inte fattat hur jag ska komma vidare. Ja, ja jag har mailt till dom andra och bett om hjälp. Hoppas att dom kan kamma med tips hur jag ska göra, för jag vill ju inte vika gruppen. Ja ibland blir det så att man inte fattar vad det är man ska göra fast det säkert är hur lätt som helst.

Jag har inte gjort så mycket annat idag. Dagen har med andra ord gått åt till studierna.
Nu sitter vi och tittar på Idol.

Kram

torsdag 6 oktober 2011

Mycket på G

Det är otroligt mycket på G på kursen som jag läser. Detta är en halvtids kurs på distans. Det är just nu otroligt mycket uppgifter som ska göras och lämnas in den närmsta veckan. Tror dom att vi inte har något annat för oss än att sitta med näsan i böckerna?? Det är ju trots allt halvtidsstudier, men just nu känns det mer som heltidsstudier och lite till. Ja, ja det är jag själva som valt att läsa denna kursen. Det är bara till att bita i det sura äpplet och göra sitt bästa.

Idag har jag tagit det lungt, då jag kännt mig lite hängig. Nu känns det bättre, så hag hoppas att det så förblir. Vill inte bli sjuk nu när jag snart ska börja jobba igen.
I eftermiddag har jag varit och hämtat ut medicin till Tova. Dom hade den inte hemma igår när jag var på apoteket. Nu har vi allt hemma, så nu är det till att hoppas att hon blir frisk.
Har även varit ute på en lång promenad med Roy i regnrusket. Vi kom in som två våta kråkor. Men det var faktist skönt att röra på sig fast att regnet öste ner och det blåste som bara den.

Nu ikväll har jag skrivit ut lite så att jag kan göra min del av ett grupparbete. Har även stickat lite på en kofta åt Hugo. Nu tittar vi på TV. Tror att jag lite senare sätter mig och gör min uppg. av grupparbetet. Vill få den avklarad så att jag inte har det hängande över mig.

Kram

onsdag 5 oktober 2011

Irriterad

Sitter och tittar på Arga snickaren och är jävligt irriterad. Jag fattar inte att dessa människor har ett hus. Dom fattar inte hur man gör för att ta handom sitt hus. De har dratt hem den ena pinalen efter den andra och slänger inget. Sen skyller de att de inte kan ta handom huse för att det inte finns pengar. Men dra då inte hem en massa skit och drar till sig fukt och mögel. Det är sånt här som gör mig förbannad. jag är själva husägare och vet hur mycket pengar det kostar att underhålla. Visst jag har också saker som behövs rensas bort. Jag är inte perfekt som husägare, det vill jag inte påstå. Jag vet att JAG och ingen annan kan ta handom min mitt skit för rensning. Det får jag ta tag i senare, för nu gå all min lediga tid åt till mina studier.

I förmiddags var jag och Tova iväg till vetrinären, för tredje gången på två veckor. Denna gången skulle vi ändra på hennes medicinering av astman.Vi ska ta bort kortisonet, för att sätta in en annan medicin som har samma verkan som kortisinet, men som inte påverkar diabetesen. För kan vi tabort kortisonen helt så blir hon troligtvis av med kortisonen. Sen visade det sig att Tova också har urinvägsinfektion. Detta kan också vara en orsak till de förhöjda insulinvärdena. Nu får vi hjärtinnerligt hoppas på att älsklingen min blir frisk och inte behöver insulin.

I eftermiddags var jag och fikade med L. Det var eviiiigheter sen vi träffades senast. Tack vännen för en underbart trevlig fikastund med massor att snack. Vi får göra om det snart igen. Det ska inte behöva gå nästan ett halvår innan vi träffas nästa gång.

Ikväll har jag suttit och chattat med mina studiekamrater i Uppsala. Det är tre underbara tjejer som jag arbetar tillsammans med. Utan dem så skulle jag vara helt lost på kursen. Vi kompletterar varandra.

Nu ska jag slappa lite innan jag tar tag i studierna igen. Känner att jag behöver komma ikapp med min datortenta.

Kram

tisdag 4 oktober 2011

Noll motivation

Idag har min motivation varit noll. Det beror mest på att jag inte mår så bra. Har ont i halsen, lite feber och huvudvärt. Hoppas att det blir bättre tills imorgon, för jag  måste plugga. Känner att jag blir så mycket back när jag hoppar över en dag med plugg.

Men innan jag kan plugga imorgon så ska jag till vetrinären med Tova. Detta blir tredje gången på två veckor. Nu har vi fått svar på det senaste blodprovet. Stackaren har något förhöjda glucosvärden. Så imorgon ska vi ändra på hennes medicinering. Förhoppningsvis ska detta göra att vi slipper ge henne insulinsprutor.

I förmiddags var jag barnvakt en timme åt lille Hugo. Han var hur snäll som helst. Låg mest i vagnen och jollrade. Min älskade lille prins. Jag älskar verkligen att vara barnvakt åt Hugo och Freya. Det får mig att känna mig som en "hel" kvinna. För er som inte vet om det så har min älskling och jag försökt att få barn i 18 år. Det har resulterar i två missfall och två misslyckade IVF (provrör). Nu vet vi att vi inte kan bli föräldrar på naturlig väg, då mina äggledare är igenväxta. Utåt så visar jag att jag har accepterat barnlösheten, men inom mig så har jag inte accepterat. Freya och Hugo fyller ett tomrum inom mig.

Nej, nu ska jag försöka kurera det envisa dunkande i skallen.

Kram

måndag 3 oktober 2011

På G

Nu är jag äntligen på G med träningen igen. Det är 5 månader sen jag tränade senast, pga sjukdom och operationer.
Idag är det tre veckor sen bukplastiken och det innebär att jag få börja träna så smått igen. Så idag har det blivit en härlig promenad i raskt tempo. Det var så att hunden började sacka efter ;) Jag vågar inte träna magen ännu, så det får blir raska promenader en tid framöver. Men det är ju inte fyskam det heller. Det viktigaste är att jag rör på mig.

Igår var vi på Hugos barndop. Han skötte sig exemplariskt. Inte ett ljud hördes från honom under hela gudstjänsten. Hans storasyster kunde inte sitta still och hon ville ha med mig på sina promenader. Vilken unge på 1,5 år kan sitta still i en timme??!! Ja, vad gör man inte för henne. Hon skötte sig också exemplariskt.
Efter mässan åkte vi hem till min svägerska och svåger för att umgås allesammans. Det bjöds på smarrig smörgåstårta och cheescake. Lille Hugo blev överöst med fina presenter. Till och med syrran fick en present, fast det inte var hennes dag. Jag hade en mycket trevlig dag med massor av mys med ungarna.

Förutom min promenad idag så har jag tvättat. Nu finns det ingen smutsig tvätt kvar i tvättstugan. Allt hänger på tork. Det har även blivit en del plugg. Jag har fått lämnat in mitt vecko prov i kalkyleringen. Skönt att ha det avklarta. Det gör att jag imorgon kan koncentrera mig på redovisningen och datortentamen.

I eftermiddags fick jag ett tråkigt besked. En av mina bästa vännes kusin har blivit misshandlad till döds. Jag känner inte den avlidna så väl. Vi har träffats då och då på fester. Hon efterlämnade en 1 årig dotter.
Karro du och din familj finns i våra tankar i denna otroligt svåra stund. Det är så orättvist att din kusin inte finns här mera, att hon inte får se sin underbara dotter få växa upp.

Mina ögon kan tindra
Mina läppar kan le
men sorgen i mitt hjärta kan ingen se
"Okänd"

Kram

lördag 1 oktober 2011

Äntligen!!!!

Äntligen är Hugos doppresent färdig och inslagen. Det har tagit sin lilla tid att brodera tavlan. Jag har sytt och repat upp, då det blivit fel. Inte vill jag ge bort en tavla med fel på, när jag ser vad som blivit fel. Det får då ta den tid det tar för att få tavlan perfekt. Tyvärr så glömde jag fota tavlan innan den virades in. Jag får ta ett foto på den imorgon när Hugo fått den.

I förmiddags var vi till frissan för att klippa oss. Tyckte att det var lika bra att få gjort det innan barndopet imorgon. Min kära älskling behövdes verkligen klippas. Hans hår började se en aning vildvuxet ut. Efter klippningen blev det en sväng till mina svärföräldrar på en fika. Hemma igen blev det lite vila för oss båda. Jag var väldigt trött, då jag sovit väldigt illa natten till idag. Efter vilan åkte älskligen till en vän för att hjälpa honom med bilproblem, jag passade på att vila lite till.

Pigg och vaken igen tog jag en underbar promenad med Roy. Efter det åkte jag till affären för att handla lite lördagsgodis. Hemma igen tog jag tag med studierna. Känner nu att jag börjar komma ikapp nu. Nu har jag bara veckoprovet som ska vara inlämnat senast på tisdagkväll. Det provet får jag ta tag i imorgon efter barndopet.

Nej, nu ska jag se på Fångarna på fortet.

Kram