söndag 31 juli 2011

Skit helg

Vilken skit helg det varit matmässigt för mig. Har tryckt i mig än det en och än det andra onyttiga. Tycker att jag varit konstant hungrig. I fredags när jag kommit hem från jobbet så orkade ingen av oss att laga mat. Vi beställde pizza. Inte världens bästa alternativ för mig. Jag var vrålhungrig och tryckte i mig lite mer än en halv pizza. Jag trodde att jag skulle få världens DUMPNING som ett brev på posten. Det är inte helt ovanligt att jag dumpar (blir illamående, kallsvettas och får förhöjd puls) när jag äter fel sorts mat. Nu klarade jag av pizzan utan någon dumpning =) Efter kvällsmaten blev det lite godis. Var så vansinningt sugen på något salt, så jag handlade hem pommespinns och cola.
Igår åt jag upp resterna på pizzan till lunch. Det trycktes även ner lite plockgodis och cola. Till kvällsmat blev det flingor och mjölk. Det blev alltså ågot snabbt som togs i förbifarten. Vi var på flygande fot under eftermiddagen/kvällen. SÅ jag tog helt enkelt det som var lättast och snabbart att "tillaga". Kvällen avslutades med lite popcorn hemma hos min svägerska och svåger.
Idag har jag inte slarvar så med maten. Till lunch blev det kokblomkål, baccon och köttbullar. Till kvällsmat slängde vi ihop schnitzel, klyftpotatis, beanesesås och grönsaker. Så denna dagen är jag ganska så nöjd med.

Igår var vi iväg och köpte ett större akvarium till våra fiskar som är i dammen. Vi vill inte ha dom ute under vintern, då vi vet att dammen kan bli bottenfryst. När vi kom hem hjälpte min svåger oss med att lyfta av akvariet, då min rygg inte klarade av det. När vi var klara åkte vi till min svägerska och svåger. De behövde hjälp med att bära in en kökssoffa. Så det blev alltså tjänster och gentjänster.

Idag har jag tvättat och åter tvättat. Men ack vad skönt att ha det gjort. Då kan jag njuta av min lediga dag imorgon. Nu ska jag bara se till at få in den rena tvätten i garderoberna. Älsklingen min har varit och hämtat en gungställning som vi fått av vänner. Han har även klippt gräsmattan och bytat vatten i dammen. Pumpen i vårt akvarium här inne har också blivit städad.

Imorgon är jag ledig. Kommer att åka till Ystad. Dels för att lämna in min lönerapport och för att gå en sväng på stan. Till mitt sällskap så kommer jag att ha älskade Freya. Hon behöver komma hemifrån ett tag och mamma kan behöva lite egentid med lillebror Hugo.

Nej, nu ska jag hänga upp den sista maskinen tvätt.

Kram

torsdag 28 juli 2011

Ensam

Som ni märkt har jag varit frånvarande ett par dagar. Det har varit så skönt att hålla sig från allt vad dator heter. De dagarna jag varit frånvarande har jag även varit ledig från jobbet.
I tisdags städades det och fixades mat. Vi skulle ha gäster på kvällen. Det var väldigt goa vänner och deras barn som var hit bjudna. Som alltid så är det UNDERBART att träffas och umgås med dem. Jag kan säga att det är ingen bra kombination att städa och att ha ont i ryggen. Det har straffat sig nu bakefter. Men nu tillbaks till tisdagskvällen.
Till mat så bjöd vi på friterad kyckling, ris, currysås och sweetchilisås. Vi serverade även hemodlad gurka och tomat. Till efterrätt bjöds det på franskmarängtårta (snott receptet från Leila bakar i frankrike). Till detta serverades det diverse god dricka ;)
Innan kaffet åkte jag och hämtade min svåger och Freya. Min svägerska stannade hemma med lille Hugo. Han mådde inte så bra i sin stackars lilla mage. Troligtvis kolik. Det var jättekul att ha lilla Freya här för några timmar.
Ett stort TACK till alla som gjorde våran tisdagskväll till en underbar kväll, med massor av snack och skratt.

Av förståliga skäl så var vi ganska så möra igår. Det gjordes inte allt för mycket här hemma. Vi tog tag med disken, men inte så mycket annat. Det blev mycket slapp och lite vila och välbehövligt var det. Min kropp sa att den behövde vila för att samla kraft. Inte för att det blivit så mycket bättre.
Kvällen avslutades med att jag började få jävligt ont i mina höfter =( Det har resulterat med väldigt lite nattsömn för mig och mycket skak av ben, för att förvilla bort värken.

Idag har jag varit åter på jobbet, men det har varit plågsamt. Det har gjort jävligt ont i höfter och rygg. Så ont att jag inte stod ut mer. Jag var helt enkelt tvungen att ringa till vårdcentralen. Jag ville få något som tar bort smärtan. Nu visade det sig att jag har fått en dunder muskelinflammation i rygg och höfter. Jag trodde att det var min ledgångsreumatism som strulade. Det är det iofs i grund och botten. Nu ska jag äta antiinflammatoriska piller och ta lite mer av min värkmedicin. Jag ger det helgen. Är det inte bättre tills på måndag, så kommer jag att ringa till reumatologen. Det är ju trots allt dom som vet bäst hur jag ska gå tillväga för att bli smärtfri.

För en liten stund sen åkt min älskling iväg. Jag vet inte när han kommer hem. Han och en vän är påväg till Stockholm. Det är en akututryckning för vännens jobb. Tydligen är det en leverans av varor som ska till Danmark som det blivit strul med. Nu vet jag att min älskling kommer att få lite guidning i Stockholm imorgon. Han har ju aldrig varit där. Jag unnar honom denna turen även om den inte varit planerad. Jag hoppas att bilfärden kommer att gå bra.
Eftersom jag kommer att vara ensam inatt så kommer jag bre mig i sängen. Det är inte så ofta som jag får tillfälle till det. Visst det kommer att bli tomt i sängen. Katterna får hålla mig sällskap ;)

Nej, nu ska jag titta på TV innan jag tar ut Roy på en nattarunda.

Kram

måndag 25 juli 2011

Klös

Vilken jävla dag det varit. Den har varit seg, men framförallt så har den varit smärtsam. Jag har haft jävligt ont i ryggen hela dagen. Det märks att jag jobbat tre dagar. Det ska bli otroligt skönt med två dagars ledig nu. Kunderna har lyst med sin frånvaro idag också. Det är det kassa vädret som skrämmer bort dem. För vem vill bada när det är kallt och solen lyser med sin frånvaro? Jag skulle inte vilja det, så jag förstår badgästerna.

Ikväll har vi varit iväg och handlt en ny klös åt katterna. Den gamla har gjort sitt. Inte så konstigt då den är runt 8 år gammal och väl använd. Katterna har verkligen gillat den, så nu hoppas vi att dom kommer att gilla den nya.
Förutom klös köp så har vi handlat inför morgondagen. Då ska vi ha gäster och det ska bli jättekul att få umgås med dem. Det är inte så ofta som vi träffas fast vi bor ganska så nära varnandra. Det blir väl så när man har familj och barn.

Nej, nu ska jag fundera på att gå och lägga mig. Vill ju hinna med städningen innan gästerna kommer. Det är en fördel om maten också är klar i tid.

Kram

söndag 24 juli 2011

SEEEG

Idag har det varit en sån där seg dag. Tycker att klockan stått still. Inte blir det bättre av att det knappt varit några badgäster. Jag får skylla på vädret, för det har inte visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna. Sen blir det inte bättre av att jag varit ensam i kiosken. Jag hoppas att det blir bättre imorgon. Då vet jag att jag kommer att ha sällskap fram till de 3 sista timmarna. Det bästa är att ta en dag i taget och att ha sysselsättning med sig om det skulle bli en "dålig" dag.

Ikväll har det inte blivit så mycket gjort för mig. Jag och älsklingen har varit iväg till affären, det är allt. Känner att jag behöver vila eftersom jag är jättetrött. Ja, ja jag jobbar en dag till sen är det 2 dagars ledigt.

Nej, nu ska jag fixa mig lite att dricka sen blir det TV tittande.

Kram

lördag 23 juli 2011

Fisk jakt

Dagen på jobbet har gått ganska så långsamt. Det har inte varit så mycket att göra. Badgästerna har varit gansak så få. Det förstår jag med tanke på detta skitväder som vi har. Solen har lyst med sin frånvaro och det har varit ganska så kallt. Inte för att jag ska klaga, då jag har det varmt inne i kiosken. För att fördriva tiden har jag haft med mig korsord och min virkning.

Ikväll har vi "jagat" fiskar. De som vi hade i vårt lilla akvarium har fått flytta till det stora akvariumet. Så det blev lite jakt med håven innan jag fick tag i de snabba rackarna. Men jag hade bsetämt mig för att dom inte skulle få vinna över mig. Nu får vi hoppas att dom kommer att trivas i sitt nya hem.

Jag har en sak som jag mer än gärna skänker bort till någon hugad spekulant. Det är en jävla ryggvärk. Har rätt så svårt för att göra några hastiga rörelser. Skulle jag göra det så hugger det till och låser sig på höger sida i ryggen, ner emot bäckenbenet och höften. Nu är det ganska så länge sen jag hade ont i ryggen senast, skönt är det. Jag får hoppas att det går över snart, så att det inte hämmar mig något på jobbet.

Nej, nu ska jag ta tag i min virkning.

Kram

fredag 22 juli 2011

Gosat

Ikväll har jag bebisgosat i massor. Vi har varit hos Freya och Hugo på middag. Så underbart det var att få gosa och mata lille Hugo. Självkart så blev det gos och lek med Freya. Jag/vi får ju inte glömma bort henne bara för att hon fått en lillebror. Vi hade även med oss några kassar med leksaker, som vi fått av underbara vänner. Freya uppskattade verkligen de "nya" sakerna. Det är så kul att se denna lilla sessan showa för oss.

Förutom gos och lek fick vi god mat i form av tacogratäng gjord på fläskfilé. Det var verkligen smaskigt. Sällskapet av älsklingens lillasyster och sambo var jättetrevligt. Det är alltid lika kul att träffa dem och bara få umgås. Det är något som vi inte gör alltför ofta, tyvärr. Så blir det väl när man har småbarn att ta hänsyn till.

I förmiddags så bytte jag en dragkedja i en jacka åt min lillebror. Kan säga att jag satt och svor en hel del. Det gick åt 4 synålar innan jag var klar. Jag hatar att byta dragkedjor och blixtlås. Något som jag verkligen försöker att undvika. När syjobbet var klart åkte vi iväg och handlade, så att jag har mat hemma inför jobbhelgen. Efter det åkte vi och levererade jackan. Skönt att ha det avklarat.

Innan vi åkte iväg ikväll, så hann jag med att fixa till mina slitna och utväxta naglar. Några hade även knäckts så det behövdes bytas ut. Nu tror jag att jag kommer att fixa till tipparna med någon färg under helgen. För ikväll blir det inte, för dom hinner inte att bli helt torra innan jag går till sängs.

Nu ska jag slappa lite innan jag drar mig mot sängen.

Kram

torsdag 21 juli 2011

Borta bra men hemma bäst

Idag har jag varit ledig och vi har varit på vift hela dagen. Vi har varit och besökt en bekant som bor vid Örkeljunga. Det var alltså en tur på ca 12 mil enkel resa. Vi visste att det skulle komma fler gäster till honom, men inte vilka det var. Inte gjorde det oss att det skulle komma flera. Vi kom lite innan dom andra gästerna. Precis sidan om tomten till han vi var hos går det 2 hästar, så vi gick till dem. När vi stod där så kom de andra gästerna. Snacka om att vi blev paffa när vi såg vem det var. Det var min mamma och två andra bekanter från Skurup. Vi fick oss ett gott skratt alle sammans.

När alla var samlade serverades det lite mat och dricka. Det var en jättesmaskit god lax och räksmörgåstårta. Till den dracks det kaffe, läsk eller vatten. Jag tror att den var beställd från något fik inne i Örkeljunga. Vi satt i uterummet och njöt av maten och lyssnade på regnet som paddrade mot taket. Det är så härligt att sitta i ett uterum och lyssna på regnet.

Efter några timmar kände vi att det var tid att börja dra sig söderut igen. För älsklingen och mig blev det en tur om Örkeljunga. Vi hade hörts talats om att där ska finnas en affär med enbart godis. Självklart var vi tvungna att besöka denna godisaffär. Jag kan säga att där finns massor och åter massor med godis och inte var det så dyrt heller. Godiset kostade 59 kr kilot, jämfört med 79 kr kilot i en "vanlig" mataffär.

Nu har vi varit hemma i lite mer än en timme. Ack så skönt det var att komma hem igen. Som man brukar säga borta bra men hemma bäst. Det är inte klokt vad hemmakär man är. Sjävklart så saknade vi våra älskade djur. Min svägerska och svåger såg till att Roy fick komma ut på en kisserunda i eftermiddags. Det hade varit rent förlänge för honom att vara ensam hemma utan att komma ut under dagen. Nog för att han skulle klarat det, men vi skulle inte ha gott samvete till det.

Nej, nu ska jag gå och fixa till mig lite dricka och sen botanisera i min gigantiska godispåse =)

Kram

onsdag 20 juli 2011

Skiftningar

Idag har jag haft en skön sovmorgon. Ingen granne som kört igång med häckklippning innan fan själv stigit upp ;) Mitt arbetspass började kl 11,30 och slutade kl 19,30. Snacka om skiftningar mellan dagarna. Igår var det super stressigt och idag har det varit ganska så lungt. Man har hunnit med att pausa och att få mat i sig. Visst det är skönt när det är variationer mellan dagarna.

Nu håller jag kväll och tar der bara lungt. Har ledigt i två dagar. Så det ska vilas upp sig för att sen jobba helgen.

Nej, nu blir det lite TV-tittande sen sängen.

Kram

tisdag 19 juli 2011

Betongklumpar

Ikväll känns mina ben som betongklumpar. Det har varit en otroligt stressig dag på jobbet. Jag ska vara glad om jag fick 5 minuters paus på mina 8 timmars arbetspass. Nu tillhör jag den sorten som inte vill lämna mina arbetskamrater i sticket för att jag ska ha paus. Visst det kommer att straffa sig i slutändan, men det får jag ta då. Inte har det blivit bättre av att det varit varmt som i en bastu i kiosken. Fast vi har haft dörrar och luckor öppna så har det inte svalkat något. Ingen luftkonditionering finns i kiosken. Alla kylar, frysar och andra maskiner alstrar en otrolig värme. Jag har insett att det är bara till att gilla läget. Kionsken har öppet i 5,5 vecka till, sen stänger badet för säsonen. Jag tycker att tiden har gått jättefort. Det känns som att det var förra veckan som jag började mitt sommarjobb.

Samhall som jag är utlånad ifrån har frågat mig om jag vet hur det kommer att bli efter sommaren? Dom undrar om affären/kiosken vill ha kvar mig. Jag har frågat chefen och fått lite svar av henne, men det är inget som jag vill skriva om här ännu. Så jag kan inte säga om det är bra eller dåligt. Det är för tillfället bättre att hålla det för mig själva, för det kan bli ändringar. Något som ligger mig i fatet är att jag ska bli opererad den 12 sep, men det vet chefen om. Jag vill inte gå och oroa mig i onöden. Tiden får ha sim gilla gång.

Nej, nu ska jag fortsätta att slappa. Känner nu hur mina ben börjar återkomma till det "normala" igen.

Kram

måndag 18 juli 2011

Underbar dag!!!

Vilken underbar dag vi har haft. Strax efter kl 9 imorse så kom älskade Freya. Hon skulle vara hos oss medans mamma och pappa åkte med lillebror till Lund. Han skulle få undersökt blåsljudet på sitt hjärta. Till allas lycka så var blåsljuder borta.

När Freya kommit så gick vi en runda med Roy. Väl hemma igen tog vi en tur i trädgården. Ingen av oss kände för att gå in. När vi kommit in gick vi upp på ovanvåningen för att titta på lite tecknadfilm. Inget som intresserade lillan så värst mycket. Hon gick istället rundor här uppe och tittade efter katterna. Efter en stund försvann lillan och min älskling. Jag fann dom i sovrummet där Freya klappade vår ena katt. Efter en stund såg vi att lillan började bli trött. Vi tog upp henne i våran säng. Där somnade hon på mitt bröst. Så det blev även vila för oss vuxna. En timme vilade vi.

Efter lunch och en ren blöja packade vi bilen för att åka till mitt jobb. Där fick lillan göra sitt första bassäng bad och det gillades starkt. Hon gick rundor och stänkte vatten. Vilken lycka det var att få se en glad liten prinsessa. Det blev även lite fika på badet och ännu mera bad.

Efter badet gick vi och besökte en vän till oss. Där fick lillan prova på att hoppa studsmatta. Detta gillades också av Freya. Jag tror att hon har haft en rolig dag hos oss, för vi har haft en rolig dag med henne.



Våran goa lilla prinsessa!!!!!

KRAM



söndag 17 juli 2011

Vill inte ha det så här

Jag har sen i onsdags haft ont i halsen. Det är inte så här man vill ha det när man är ledig. Idag har det även kännts som att jag har feber, grrrrrrrrrr............ Som vanligt så är det min otur att jag mår kasst när jag är ledig. Så länge som jag inte är däckad så kan jag stå ut. Jag hoppas att det är bättre tills imorgon, för då ska vi passa våran älskade Freya.

Något annat som tär på mig just nu är min älsklings humör. Inget tycks bli rätt för honom. Minsta lille som går emot honom så tappar han humöret och svär. Jag kan säga att det är inget kul att ha det så här. Ibland känns det som att allt som jag gör blir fel. Gör jag inte det han vill så blir han sur. Jag hoppas att ni nu förstår mig rätt. Han är absolut inte våldsam, det är bara så att han blir sur och grinig.
Jag har försökt prata med honom och berättat hur jag känner. Nu tillhör min älskling den sorten som har svårt för att visa sina känslor och förklara hur han vill ha det. Det är nog det som jag tycker är jobbigast. Vi får helt enkelt försöka jobba på det. Jag är inte perfekt och jag har också mina humörsvängningar. Så vi får nog båda försöka jobba på hur vi beter oss mot varandra.
Kan även påpeka att mina kännslor för honom har inte försvunnit. Jag älskar honom precis lika mycket som jag har gjort under alla våra snart 19 år tillsammans.
Nog med klagande nu.

Jag/vi hoppas att det blir bra väder imorgon, så att vi kan vara ute mycket med Freya. Vi hade ju tänkt att åka till mitt jobb för att låta henne plaska i barnpoolen. Det blir kanske också ett besök på standen, då den finns precis utanför mitt jobb. Blir det att vi åker iväg, så kommer vi att packa picknick korgen. Skulle det nu vara dåligt väder, får vi försöka hitta på något här hemma. Det viktigaste är trots allt att gullungen får en bra dag. Inte för att jag tror att hon bryr sig om vad vi gör, då hon är 18 månader. Men vi vill ju att hon ska ha det roligt.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på TV.

Kram

lördag 16 juli 2011

Ledig och barnvakt

Idag är det min första lediga dag utav tre. Den har varit hur underbar som helt, om jag bortser från huvudvärk och halsont.

I förmiddags ringde min svägerska och frågade om vi ville vara barnvakter åt älskade Freya. Visst ville vi det. Hon fick följa med oss på middag hos min mamma. Mina svärföräldrar skulle också med och dom skulle åka med oss. När vi kom till dom så blev det akut utryckning för oss. Freya hade spytt ner hela sig och sin bilstol. Det blev till att få ut henne utan att kladda för mycket. Stackars lilla loppan. Vi hade inte märkt när hon spydde. Det blev till att byta kläder på henne och att sanera bilstolen. Hon spydde inget mer under dagen utan var hur glad och go som helst. Denna lilla tös vet hur hon ska charma alla i sin omgivning.
Nu hon hemma hos sina föräldrar och lillebror Hugo. Loppan kommer till oss igen på måndag. Då ska lillebror till doktorn för att få kollat sitt blåsljud på hjärtat.

Nu sitter vi och slappar. Jag ska nog snart ta tag i min virkning. Men först ska jag leta efter en doptavla (korsstygn) till lille Hugo.

Kram

fredag 15 juli 2011

Inte en gång till

Natten tills igår var det tid igen. Jepp, det var ytterligare ett inbrott på mitt jobb. Det förra inbrottet var natten tills i söndags. Precis då som nu var det tobaken som var inkräktarnas mål. Jag tycker så otroligt synd om min chef. Hon hann knappt att hämta sig från förra inbrottet, innan det sker ett nytt. Hur mycket ska denna otroligt snälla kvinna behöva stå ut med??

Det två sista dagarna på jobbet har varit hur SEGA som helst. Det beror på det urkassa vädret som vi haft här i söder. Den "lediga" tiden har utnyttjats till att städa. Visst görs det dagligen, men ibland behövs det storstädas. Denna gången var det slushen (isdricka) som blev föremål för storstädning. Idag har vi fördrivit tiden med att göra toast. Nu ligger det en hel laddning av dessa i frysen. I eftermiddag har jag varit ensam i kiosken och det har inte varit mycket att göra för mig. Jag har haft min virkning med mig, så jag har fått tiden till att gå.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på TV.

Kram

onsdag 13 juli 2011

Fullfart

Idag har det varit fullfart på mig. Det har inte varit mycket vila. Ända smolket i glädjebägaren har varit den envisa huvudvärken som inte vill ge med sig.
Jag har varit en sväng till Ystad i dag också. Hade en filmrulle åt mamma som skulle framkallas. Jag fick även inhandlat fermoner, som ska göra att vår ena katt inte kissar på olämpliga ställen. För tillfället har hon valt en matta som sin favorit.
När jag kom hem hjälpte jag älsklingen i trädgården. Det var lite visset som klipptes bort. Medans jag gjorde det grävde älsklingen upp en dött träd. Inget kul eller snyggt att ha ett dött träd i rabatten.
Väl inne igen fortsatte jag att vara flitig. Jag fick ett ryck att röja bland mina smycken och mitt smink. Nu ligger allt i ordning och sorterat. Frågan är bara hur länge jag kommer att hålla den ordningen ;) Jag känner mig själva så väl att det lätt blir stökigt om jag har det stressigt en morgon när jag ska lägga en make up. Medans jag röjde upp tog älsklingen tag i diskningen. Jo, toaletten fick sig även en rengörning när jag ändå var i farten.

Nu sitter vi i TV-rummet och tar det lungt. Det kan vi vara värda efter vår flitiga dag. Jag ska snart ta tag i min virkning. Ska försöka komma i sägn i rimlig tid, så att jag är redo för jobbet i morgon.

Innan jag avslutar för dagen tänkte jag bjuda på två bilder. Det är ganska så exakt 18 månader mellen bilderna. Bilderna tala för sig själva.


Januari 2011

Juli 2011





















Kram

tisdag 12 juli 2011

Dålig uppdatering

Som ni märkt så har jag varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna. Det är olika saker till det som jag inte vill gå in på. Ibland är det så att jag kommer in i bloggtorka, men vem gör inte det.

I söndags var det ingen vidare dag på jobbet. När jag kom dit så hade det varit inbrott under natten. All tobak var stulen. Jag hade fyllt på i lördags eftermiddag, så det var inga toma fack. Stämingen var dämpad blad oss i personalen. Men det är ju inte så konstigt. Det viktigaste trots allt är att ingen blev skadad.
Både i lördags och i söndags så jobbade jag i affären och inte i badkiosken. Det var personalbrist i affären. Igår var jag tillbaks i kiosken igen.

Igårkväll var vi hemma till min svägerska och svåger för att titta på lillebror. Vilken söt liten kille. Han STAL verkligen mitt hjärta. Älskade  STORA Freya var på ett strålande humör. Hon spexade och busade. Det är en tjej som vet hur hon ska få en till att skratta. Vi får ju inte glömma bort henne bara för att hon fått en lillebror. Hon är lika mycket värd nu som hon var innan lillebror kom.

Idag har jag varit ledig och det har varit HÄRLIGT. Jag började dagen med en härlig sovmorgon. Strax innan lunchen datade jag tvättmaskinen. Tyckte att tvättkorgen började bli för full. I eftermiddag har vi varit ute och kört med caben. Det var hur underbart som helst att hänna vinden i håret. Vi tog en tur in till Ystad och stranden. Där åt vi en mjukglass. Efter det åkte vi till älsklingens föräldrar, där det bjöds på kaffe. Väl hemma igen blev det en promenad med hunden innan vi åkte och handlade. När vi kom hem startade vi grillen och jag gjorde hemlagade hamburgare. Så gott det var.

Nu sitter vi i TV-rummet och slappar.

Kram

lördag 9 juli 2011

Ändrade planer

Idag blev det lite ändrade planer för mig på jobbet. De första 2 timmarna var jag på min ordinadie arbetsplats, kiosken på badet. Efter de timmarna fick jag bege min upp till affären då där var personalbrist. Där var jag fram tills jag slutade. Kändes att det var ett tag sen jag var och jobbade i affäern. Det tog några kunder innan man kom in i arbetsuppgifterna. Jag fick även lära en tjej hur kassan fungerar. Kul när man får det förtroendet av chefen.
Det har varit en hektisk dag i affären. Inte blivit någon tid för en längre paus, men det har inte gjort mig något. För mig är det viktigt att min chef får avlastning. Tycker inte at hon sak behöva jobba 07.00-23.00 mån-sön. Hon är också värd at få lite ledighet. Visst så har jag fått kalla på henne när det varit något som jag inte klarat av själva.

Ikväll har jag tagit det lungt. Älsklingen hade tänt grillen lagom tills jag kom hem. Till kvällsmat bjöds det på flintastek, potatissallad och en grönsallad. Till det drack jag lite cola. Allt var smaskigt.
Nu sitter jag i soffan och slappar. Ska snart äta lite chips, titta på en Bond film. Kanske tar jag tag i min virkning under tiden.

Kram

fredag 8 juli 2011

Slapper

Idag har det varit en riktigt slappe dag. Det började med att jag somnade i soffan kl 9 igårkväll. Det händer inte om jag inte är trött eller sjuk. När jag vaknade imorse så var jag lika trött som när jag la mig igår. Gick ner till köket för att äta lite frukost. Innan det fick katterna och fiskarna mat. Efter frukosten gick jag och la mig igen. Sov i omkring 2,5 timme. Var lite piggare när jag vaknade. Jag kände att idag fick det bli en slappedag. Vill ju vara fräsch och utvilad till jobbet imorgon.

Ikväll så har vi fått bilder på Freyas lillebror. Så söt han är, den lilla tjockisen. Jag kan inte säga vem han är likt. Tror nog att det drar mest mot pappa, men vi får titta närmre på det när vi träffar honom. Just nu så har han feber. Tror att det beror på att han svalde lite barnbeck (avföring) innan han föddes.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på friidrotten.

Kram

torsdag 7 juli 2011

GRATTIS


Idag har Freya blivit storasyster.
05.20 i morse fick hon en lillebror.
 Han var 50 cm lång och vägde 4445 gr.

Ett stort GRATTIS till min svägerska och svåger.

Vi här hemma ser fram emot att få träffa honom när familjen orkar.
Viktigast just nu är att alla mår bra.


Kram

onsdag 6 juli 2011

Ännu en dag..........

.............till ända. Det har även idag varit en stressig dag på jobbet, men idag har jag inte behövt vara ensam. Elle jo, det har jag de sista 2 timmarna, men då var det nästan inga kunder. Idag hade badet öppet länge till kl 19,30. Så jag började jobba kl 11.30. Inte för att det blev någon sovmorgon. Min kära arbetskamrat messade mig vid åtta tiden om att min börs var på jobbet. Tydligen så hade den fallit ur min väska igår. Det var inget som jag märk. Men jag skulle märkt det när jag skulle åka och handla. Tur var att älsklingen lämnat sitt kort hemma, så att jag kunde handla på det. Det var väldigt snällt av min arbetskamrat att messa mig, så att jag slapp få panik när jag upptäckt att börsen var borta.

Ikväll så sitter jag och älsklingen i spänd förväntan. Äsklingens lillasyster ligger på förlossningen. Hon har blivit igångsatt två dagar innan beräknad förlossningn pga havandeskapsförgiftning. Vi önskar henne och hennes sambo alla lycka på vägen. Tänk att lilla Freya 18 månader ska bli storasyster idag eller imorgon. Tycker att det inte var så länge sen vi fick se henne för första gången och nu är hon "stora" tösen. Vår goa lilla mys unge.

Nej, nu ska jag se slutet på Sveriges fotbollsmatch mot USA.

Kram

tisdag 5 juli 2011

Ingen ork

Idag har jag ingen ork till att skriva något längre inlägg. Är helt slut efter en hektisk dag på jobbet. Har knappt fått sitta ner idag. Visst det är kul att ha att göra. Bättre det än att man känner hur LÅÅÅÅNG tiden är. Idag har jag kanppt haft tid att titta på klockan.

Kan säga att det var underbart att komma hem och bara sätta sig och slappa. Har hjälp älsklingen lite med dammen, annars har jag inte gjort så mycket. Det är helt underbart att sätta sig och ta det lungt. Tror nog att jag snart ska uppsöka en avsvalkande dusch, för det skulle jag verkligen behöva. Men innan det ska jag be älsklingen om hjälp med att "skrapa" av torr hud på mina axlar. Det är inget kul att ha all torr hus, som kliar extremt mycket. Men det är mitt eget fel att det blivit så här. Så är det när man solar förmycket och sen slarvar med att smörja in sig efteråt.

Nu blir det fortsatt slappande.

Kram

söndag 3 juli 2011

Fjällar

Nu är min hud på ryggen och bröstet snus torr, efter solningen i tisdags. Trots att jag smöjer in mig så har jag börjat fjälla. Inget kul för nu sitter jag stup i ett och drar skinn. Ja, ja som jag sagt tidigare "synden straffar sig själva". Det är ju helt och hållet mitt eget fel att jag brände mig i tisdags. Ingen tvingade mig att sola. Detta är baksidan med att ha känslig hud och att man slarvar med att använda solskydd.

Idag har vi tagit det lungt. Jag har tvättat lite, det mest ansträngande jag gjort idag. Älsklingen har gjort klart grinden till staketet och satt den på plats. Vi har vait en sväng till min svägerska och hennes familj. Där bjöds det på kaffe. Jag passade på att gosa med våran guddotter. Träffade henne iofs igår, men jag kan inte få nog av den lilla.

Nu sitte jag och tittar på TV. Ska snart ta tag i min virkning. Har en ledig dag till att njuta av.

Kram

lördag 2 juli 2011

3 dagars ledighet

Igårkväll började jag min 3 dagars ledighet. Har inget speciellt inplanerat på den. Idag har jag hjälp min kära älskling med att sätta upp ett staket. Det är nästan klart. Hade varit klar om vi inte fått två gånger om kaffebesök. Först kom mina svärföräldrar. Dom ville se hu våran damm ser ut (bild kommer senare). När dom skulle köra kom mon svägerska och svåger och guddotter. Dom hade med sig en present till oss. Det var en fisk till dammen. Vi har även själva köpt lite fiskar. Tyvärr så har en redan dött, men det är sånt som händer.

Imorgon gör vi troligtvis klart staketet. Det är en grind som ska sättas upp, sen är det klart. Kanske kör vi en sväng till Ystad. Giter jag kommer jag att tvätta upp lite, så slipper jag det på måndag. Annars så har vi inga planer.

Jag har absolut inga planer för måndag. Tar den dagen som den kommer. Det känns bäst så.

Igår på jobbet så var det en riktigt tråkig dag. Vädret var kasst, så det var inte många som var badsugna. För att fördriva tiden så hade jag med mig min virkning. Man kan ju unte springa runt och torka av hyllorna hela dagen.  Regninga dagar så finns det inte så mycket att göra på jobbet, mer än att fylla på och att torka av. Men det är sånt som inte tar flera timmar, det är då det är bra att ha med sig tidsfördriv.

Nej, nu ska jag snaska i mig lite chips och fortsätta njuta av kvällen.

Kram